70 de utilizatori experimentaţi la Bac-ul din toamnă. Director de liceu din Iaşi: „Messenger-ul mutilează limba română!“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele rezultate, cele ale probelor de competenţe de comunicare în limba română pentru judeţul Iaşi vor fi publicate în cursul zilei de astăzi.

Ora 15.08: La Iaşi doar 70 din cei 446 de absolvenţi de liceu înscrişi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au reuşit să demonstreze comisiilor de evaluare că sunt utilizatori experimentaţi ai limbii române. 180 de tineri au primit calificativul „avansat", în timp ce 127 de liceeni ştiu să utilizeze limba lor maternă doar la nivel mediu.

La proba orală din această sesiune de Bac au absentat 69 de tineri.

Ora 13.13: Pe site-ul Ministerului Educaţiei au apărut deja rezultatele centralizate după primele două probe de evaluare a competenţelor, cele de Limba română şi de informatică. Primele date confirmă dezastrul la care se aşteptau specialiştii în educaţie. Din cei 11.909 de elevi de liceu care au susţinut săptămâna aceasta cele două probe, doar 2.160 stăpânesc limba română la nivel experimentat.

34% dintre cei care au dat Bac-ul în cea de-a doua sesiune au cunoştinţe avansate de limba română, iar 31,6% dintre absolvenţii de liceu au doar cunoştinţe medii.

„Elevii nu mai citesc“

Profesorii de specialitate din Iaşi spun că internetul şi reţelele de socializare sunt principalii vinovaţi pentru dezastrul de la Bacalaureatul din acest an. „Nu este nicio surpriză să aflăm aceste rezultate, deoarece am constatat destul de frecvent că elevii nu mai citesc şi se pregătesc foarte superficial pentru examene. Messenger-ul şi reţelele de socializare mutilează limba română, se folosesc tot mai multe prescurtări, dispar obişnuinţele de exprimare corectă, literară", este de părere Camelia Gavrilă, profesor de Limba românâ şi directorul Colegiului „C. Negruzzi" din Iaşi.

Aceasta susţine, însă, că era de aşteptat ca rezultatele din toamnă să fie mai slabe decât cele de la prima sesiune a Bacalaureatului. „Acum, în toamnă, nu dau Bacalaureatul cei mai buni. Aceştia au promovat probele din vară. Trebuie ca aceste rezultate să ne ajute să gândim şi pozitiv: va fi regândită experienţa examenului, Acesta trebuie abordat cu seriozitate şi din timp", a completat Gavrilă.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea în timp real rezultatele la primele probe ale Bacalaureatului din toamnă.

Citeşte mai multe despre prima sesiune a Bacalaureatului din anul acesta accesând linkurile de mai jos:

Rezultate Bacalaureat 2011 la Iaşi

Rezultate Bacalaureat Iaşi: Dezastru înainte de contestaţii! La două şcoli nu a promovat niciun elev UPDATE

Rezultate contestaţii Bacalaureat 2011 la Iaşi: Doar 73 de elevi au promovat Bac-ul după recorectarea lucrărilor FOTO

„Big Brother-ul“ de la Bac, ignorat de liceenii ieşeni. Tinerii s-au „înarmat“ cu copiuţe cumpărate de pe Facebook UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite