Legea cauciucurilor de iarnă aduce profit service-urilor auto din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Chiba are aproximativ 20 de clienţi pe zi de când Guvernul a anunţat că va obliga şoferii să aibă cauciucuri de iarnă. D. Guţă
Iulian Chiba are aproximativ 20 de clienţi pe zi de când Guvernul a anunţat că va obliga şoferii să aibă cauciucuri de iarnă. D. Guţă

Atelierele auto din Deva şi Hunedoara sunt luate cu asalt de proprietarii de autoturisme care îşi schimbă anvelopele pentru a nu primi amenzi. Şeful serviciului circulaţie în cadrul IPJ Hunedoara, Dan Micu, a declarat că, deocamdată, lipsa cauciucurilor de iarnă nu se amendează.

Un proiect de lege care prevede obligativitatea dotării autoturismelor cu anvelope de iarnă a adus sute de hunedoreni în atelierele auto. „Pe la începutul lunii abia venea câte un client. Acum am şi 20 de maşini pe zi”, a spus Iulian Chiba, mecanic auto.

Viorel Moise, proprietarul unui autoturism Dacia, susţine că înainte ca statul să ceară anvelope de iarnă ar trebui să se ocupe de calitatea drumurilor. „Pe noi ne obligă să ne dotăm maşina cu cauciucuri de iarnă. Dar pe ei cine îi obligă să asfalteze drumurile?”, a spus Moise.

Şeful serviciului circulaţie în cadrul IPJ Hunedoara, Dan Micu, a declarat că, deocamdată, lipsa cauciucurilor de iarnă nu se amendează. „Aşteptăm ca legea să intre în vigoare. Până atunci însă, vom opri maşinile care nu au cauciucuri corespunzătoare şi vom reţine certificatul de înmatriculare al acestora, până la remedierea problemelor”, a spus Micu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite