Echipamente de monitorizare a bebeluşilor din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile dotări sunt salvatoare pentru bebeluşii giurgiuveni
Noile dotări sunt salvatoare pentru bebeluşii giurgiuveni

Cinci aparate de monitorizare a nou-născuţilor au intrat în dotările a două unităţi spitaliceşti din judeţ în urma unei donaţii făcute de Rotary Club Danubius Giurgiu.

Spitalul Judeţean Giurgiu are pentru prima dată în dotare astfel de echipamente medicale. Cele cinci aparatele noi au fost oferite prin donaţie de Rotary Club Danubius Giurgiu, printr-un proiect internaţional la care participă Ungaria, Turcia şi Statele Unite ale Americii, sub gestionarea Rotary Club Cluj-Napoca desemnat pentru gestionarea proiectului la nivelul României.Valoarea totală a aparatelor se ridică la peste 350 de dolari, acestea fiins scutite de plata taxelor şi a TVA.
“Echipamentele sunt folosite pentru monitorizarea respiraţiei nou-născuţilor şi în cazul în care aceasta se întrerupe se activează alarma care pune în alertă cadrele medicale”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Liviu Ionescu, secretar în cadrul Rotary Club Danubius.
În funcţie de nevoile unităţilor medicale, patru dintre aparate au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, iar unul a fost trimis către Spitalul din Bolintin Vale.

Pat de 20.000 lei pentru terapie intensivă

“Aceste aparate sunt eficiente pentru că alarmează personalul medical şi se poate interveni prompt, evitând decesul sugarilor”, a spus medicul Ladislau Pick.
O altă donaţie urmează să fie finalizată la începutul săptămânii viitoare atunci când la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va ajunge un pat special în valoare de peste 20.000 de lei destinat rezervei de terapie intensivă, renovată şi dotată de rotarieni.
“Noi promovăm excelenţa, în general, şi am fost alături de comunitate de fiecare dată când a fost nevoie. Sunt foarte multe donaţii pe care oamenii de afaceri din clubul Rotary le-au făcut, iar la spitalul judeţean au mai fost renovate în anii trecuţi şi alte secţii. Trebuie să fim alături de cei care au nevoie de noi”, a mai spus Liviu Ionescu.
Secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean a început să fie modernizată de la sfârşitul anului trecut când la cea de-a IV-a ediţie a balului de caritate au fost strânşi din licitaţii aproximativ 80.000 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite