Un gălăţean de 53 de ani a fost spulberat de trenul Bucureşti-Galaţi. Accidentul s-a produs în împrejurări bizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în împrejurări deocamdată neelucidate. Trenul plecase de circa un minut din staţia Fileşti, cu destinaţia gara Galaţi. Mecanicul locolotivei spune că bărbatul a rămas pe şine deşi a fost avertizat cu semnalele sonore, iar garnitura nu a putut fi oprită la timp, aşa că l-a lovit în plin.

Accident feroviar grav, sâmbătă seară, în apropiere de Galaţi. Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi a spulberat un om în apropierea staţiei Fileşti, împrejurările în care s-au produs tragedia fiind deocamdată neclare.. 

Potrivit poliţiştilor, bărbatul în vârstă de 53 de ani ar fi ajuns pe calea ferată, în faţa trenului InterRegio, la circa un minut după ce garnitura, care venea din Capitală, pornise din gară pentru a se îndrepta spre punctul final al călătoriei - staţia CFR Galaţi. 

Mecanicul locomotivei a declarat în faţa anchetatorilor că nu a putut să oprească garnitura la timp, din cauza distanţei scurte, aşa că locomotiva l-a izbit în plin pe bărbatul aflat pe linii. Medicii de la Ambulanţă, chemaţi prin 112, nu au mai putut face nimic, fiind nevoiţi să constate decesul victimei.

„Conductorul trenului le-a declarat poliţiştilor că ar fi observat prezenţa bărbatului pe calea ferată şi ar fi dat semnalele acustice de avertizare, dar că acesta nu s-ar fi dat la o parte”, a precizat cms-şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, poliţiştii urmând să stabilească circumstanţele exacte care au dus la producerea evenimentului. Având în vedere detaliile prezentate de martori, nu este exclus să fie vorba despre o sinucidere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite