„Profii tari”, care inspiră, vor fi premiaţi de studenţi

0
0
Gala finala va avea loc în aprilie. Foto: Adevărul
Gala finala va avea loc în aprilie. Foto: Adevărul

Studenţii din România sunt invitaţi în perioadă 17 februarie-23 martie să îşi nominalizeze profesorii preferaţi la Gala Profesorului Bologna care se va desfăşura anul acesta în perioada 9-11 mai la Bucureşti şi care este organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).  Nominalizările pot fi făcute accesând platforma www.profitari.ro.

  
Gala Profesorului Bologna, desfăşurată sub sloganul „Marii profesori care ne inspiră” şi ajunsă deja la cea de-a VII-a ediţie, este singura iniţiativă din România menită să omagieze şi să răsplătească performanţa didactică a profesorilor, punând în lumina acei profesori care reuşesc să inspire şi să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile şi interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare şi rezultatele profesionale ale profesorilor, gala îşi propune să răsplătească calitatea de dascăl şi îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincţiilor şi premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna" este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenţilor - cei care sunt cei mai îndreptăţiţi să recunoască şi să aprecieze perfomanţa didactică a profesorilor lor.

Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din Romania prin premierea şi promovarea acelor profesori care formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi iar baza activităţii lor o constituie „învăţământul centrat pe student”.  
  
Profesorul Bologna sau „Proful tare" este orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, „proful tare” conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg.

Pe parcursul tuturor ediţiilor au fost premiaţi peste 350 de cadre didactice şi s-a creat astfel o adevărată comunitate a profesorilor Bologna. Pentru această ediţie, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre învăţământul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.
  
Studenţii îşi pot nominaliza profesorii în perioada 17 februarie-23 martie urmând că până în data de 4 aprilie profesorii să fie evaluaţi de către comisii alcătuite din studenţi evaluatori special pregătiţi în acest sens, iar decernarea titlurilor de „Profesor Bologna” va avea loc în cadrul unei gale festive. 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite