Peste 3.500 de gălăţeni au ieşit în stradă. Oamenii au protestat împotriva clasei politice şi au cerut stârpirea corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o seară de proteste în Capitală, gălăţenii au ieşit şi ei în stradă. Pe Facebook au fost deja anunţate marşuri de protest pe străzile oraşului, care vor continua şi vineri.

UPDATE

Aproximativ 3.500 de gălăţeni s-au mobilizat şi au ieşit în această seară din case pentru a mărşălui pe străzile oraşului. Revoltaţi de tragedia din Clubul Colectiv, aceştia au scandat lozinci precum „Uniţi salvăm România”, „Vrem spitale, nu vrem catedrale”, „Încă o revoluţie” şi „Hoţii, hoţii!”.

Protestatarii s-au deplasat pe traseul VIP - Păpădie - Centru - Primărie - Prefectură - Catedrală.

Un tânăr ne-a declarat că „avem nevoie de schimbarea întregii clase politice, nu este suficientă demisia a două, trei persoane. României îi trebuie o schimbare totală, doar aşa putem eradica corupţia din ţara noastră”.

Rudele şi prietenii Valentinei Florea, gălăţeanca decedată în incendiul din Clubul Colectiv au participat la protest în semn de solidaritate.

În stradă s-au aflat şi părinţi care au venit la protest cu bebeluşii lor de doar câteva luni. Aceştia au spus că au ieşit în stradă pentru viitorul copiilor lor, pentru ca ei să nu traiască vremuri ca acestea, în care cu greu reuşeşti să îţi găseşti un loc de muncă şi în care de multe ori, străinătatea este singura soluţie.

„Am ieşit în stradă pentru că nu mai suport corupţia din învăţământ. Dacă vreau să învăţ ceva, trebuie să plătesc bani grei la meditaţii, nu este corect”, a spus un tânăr de de doar 16 ani.

Protestele vor continua şi în zilele următoare.

_____________________________________________

Pe reţelele de socializare, gălăţenii discută intens despre organizarea unor proteste şi în oraşul de la Dunăre. În semn de solidaritate faţă de victimele incendiului de la clubul Colectiv, internauţii cer pedepsirea celor vinovaţi de producerea acestei tragedii.

Astfel, a fost anunţat un marş care va avea loc în această seară, de la ora 19:00, în faţa discotecii VIP din Ţiglina I. Cei prezenţi intenţionează să se deplaseze pe traseul VIP - Păpădie - Centru - Primărie - Prefectură.

De asemenea, o acţiune similară ar putea avea loc lu vineri. Pe Facebook a fost deja creat un eveniment în acest sens, la care şi-au anunţat deja participarea peste 1.900 de persoane.

„Propunerea mea e ca în acea zi, pe străzile din fiecare oraş din România să fie cel puţin 300 de persoane în stradă pentru victimele din Colectiv, fără să facem scandal, doar să stăm acolo în tăcere şi să aducem o floare sau o lumânare şi să încercăm ca prin asta să se ia măsuri şi să se pedepsească responsabilii. Altfel, e posibil ca situaţia asta în care ne aflăm să se repete la nesfârşit. Nu o facem doar pentru victime, ci şi pentru noi toţi”, a scris pe Facebook iniţiatorul evenimentului.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite