O ruină plină de mizerie şi de boschetari, aflată chiar lângă Orăşelul Copiilor, va fi transformată până la toamnă în bibliotecă pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea, aflată în cartierul Ţiglina I, este părăsită de peste douăzeci de ani. Înainte de 1989, acolo a funcţionat  „Biblioteca CSG”, însă după Revoluţie activitatea a fost abandonată, iar spaţiul a fost lăsat la îndemâna boschetarilor.

Un spaţiu insalubru din complexul Ţiglina (aferant Clubului Sidex), în care-şi fac veacul acum boschetarii şi aurolacii, va deveni până la toamnă bibliotecă pentru copii. „Operaţiunea” a fost pusă la cale de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, care vrea, astfel, să readucă lumina cărţii în zonă.

În clădirea  respectivă (care este părăsită de peste douăzeci de ani) a funcţionat până în 1989 „Biblioteca CSG”, însă după Revoluţie activitatea a fost abandonată, iar spaţiul a fost lăsat la îndemâna boschetarilor.

Proiectul pare să fie unul de succes, mai ales că parcul din imediata vecinătate (fostul „Orăşel al Copiilor”) a intrat şi el într-un proces amplu de modernizare şi va fi gata – coincidenţă fericită – tot la toamnă.

„Sperăm că vom schimba definitiv faţa acelei zone a cartierului, care acum este foarte urâtă, părăginită şi nu face cinste oraşului. Sperăm să fie totul gata în septembrie, o dată cu Orăşelul Copiilor”, a declarat prof.dr Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”.

Biblioteca pentru copii va fi dotată cu calculatoare cu jocuri şi aplicaţii, mese de lucru manual, rafturi pline cu cărţi de literatură pentru cei mici şi tehnică audio.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite