Medic stabilit în Belgia, despre spitalele din România: „Colcăie de germeni rezistenţi, ar trebui dărâmate!”

0
0
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dr. Ana Cichirea, un tânăr medic român stabilit în Belgia, trage un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele din România, despre care afirmă că sunt „adevărate bombe cu ceas”. Aceasta susţine că numărul infecţiilor nosocomiale este ascuns.

Medicul Ana Cichirea susţine că infecţiile nosocomiale se găsesc, fără excepţie, în toate spitalele de stat din România. Aceşti agenţi patogeni prezenţi „sunt extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid”.

„Sindromul nepăsării…De SARS-CoV 2 românului nu-i este frică. De Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Enterococul, Proteus mirabilis, ar trebui să-i fie. Aceştia sunt doar o parte din germenii foarte agresivi care vă aşteaptă, FĂRĂ EXCEPŢIE, în toate spitalele de stat din România şi care sunt responsabili de infecţiile nosocomiale (infecţii dobândite pe perioada spitalizării).  Aceşti agenţi patogeni prezenţi în cantităţi uriaşe în spitale şi extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid (vezi Colectiv)”, scrie medicul Ana Cichirea, pe Facebook.

Medicul citează un raport al Centrului European al Bolilor Transmisibile, anual, potrivit căruia, aproximativ trei milioane de persoane din Uniunea Europeană se îmbolnăvesc cu o infecţie asociată îngrijirilor medicale, iar în jur de 50.000 de persoane mor anual din această cauză.

Medic: Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei

 În 2018, spitalele româneşti raportaseră o medie de 2,65% pentru infecţii asociate îngrijirilor spitaliceşti. Asta în condiţiile în care Germania procentul ajungea spre 4%. Media UE este la 5,5%, iar ţările cu cele mai mari raportări sunt Grecia, Portugalia, Italia, Finlanda şi Cipru-toate peste 8%.

Totuşi, situaţia nu este atât de roz, susţine medicul. Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie „nu sunt respectate din cauza corupţiei, iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale nu este raportat de către spitale”.

„Doar nu vă imaginaţi că situaţia este atât de roz în ţara carpato-danubiano-pontică. Spitalele româneşti sunt foarte vechi, adevărate bombe cu ceas. Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei (vezi scandalul Hexi Pharma), iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale NU ESTE RAPORTAT de către spitale. Mizeria se ascunde sub preş. De ce? Pentru că dacă s-ar raporta realitatea s-ar prăbuşi la propriu tot sistemul sanitar românesc. Toate spitalele colcăie de germeni rezistenţi şi toate ar trebui dărâmate din temelie. Rezultatul? Operaţia reuşită, pacientul mort! VINOVAŢI?  Întotdeauna medicul sau cel decedat, după cum trebuie să iasă bine, statistic vorbind, raportul final”, concluzionează dr. Cichirea.

Medicul Ana Cichirea a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” din Bucureşti, promoţia 2010. Între 2012 şi 2016 a profesat în clinica privată Neoclinique din Bucureşti. Din 2016 profesează ca medic în Belgia, mai întâi la Mechelen şi în prezent la Anvers.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite