Lovitură pentru „mafia ţigărilor”!  Doi lideri ai acesteia şi complicii lor, care lucrau în stil mare, vor fi judecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii DIICOT au găsit adevărate depozite de ţigări la locuinţele contrabandiştilor trimişi în judecată
Poliţiştii DIICOT au găsit adevărate depozite de ţigări la locuinţele contrabandiştilor trimişi în judecată

După o anchetă care a durat aproape şase luni, procuroriii DIICOT Galaţi au adunat dovezi că învinuiţii au introdus în România, din Ucraina, pe Dunăre, cu ajutorul barjelor, cantităţi industriale de ţigări. Prejudiciul creat prin neplata taxelor vamale depăşeşte 1,5 milioane de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi au dispus trimiterea în judecată a 12 persoane acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat transfrontalier, din cetăţeni români, ucraineni şi moldoveni, specializat în contrabandă cu ţigări.

„În fapt, se reţine că, sub coordonarea inculpaţilor Ionescu Iorgu, zis Talanu (47 de ani), lider al lumii interlope din Brăila şi Arabadzhy Stepan zis Stiopa – cu dublă cetăţenie moldovenească şi ucraineană, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina”, informează DIICOT.

Cantităţi industriale de ţigări erau introduse în ţară pe  Dunăre, fiind disimulate in pereţii dubli ai barjelor utilizate pentru transportul de minereu de fier şi cărbune. Barjele tranzitau judeţele Tulcea şi Galaţi, iar la limita dintre judeţele Brăila şi Ialomiţa erau descărcate în bărci de mare viteză.

„ În perioada iunie 2011-iunie 2012, învinuiţii au realizat nouă astfel de transporturi. De exemplu, la un singur astfel de transport, prin ascunderea într-un locaş special dintr-o navă, a fost introdusa pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 170.000 pachete de ţigări mărcile „M.T", „Plugarul", „Doina" şi „Temp", având aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova. De asemenea, în data de 13.06.2012, învinuiţii au introdus în ţară o altă cantitate de aproximativ 200.000 pachete de tigari, diferite mărci. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este de peste 1.500.000 de Euro”,  afirmă procurorii DIICOT Galaţi.

Marfa de contrabandă era depozitată în locuinţele inculpaţilor de unde ulterior, era distribuită pentru valorificare ilegală pe aproape întreg teritoriul ţării.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au trimis cauza, spre soluţionare, Tribunalului Galaţi.

Click aici pentru a vedea cât de multe baxuri cu ţigări încap în pereţii dubli ai barjelor

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite