Judecătorii au decis: ucigaşii interlopului Chiaburu rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au izolat imediat locul faptei. Foto: Arhivă
Poliţiştii au izolat imediat locul faptei. Foto: Arhivă

Magistraţii de la Tribunalul Galaţi au respins cererile lui Vilson Toader (fost Grafian Stănescu), Aurelian Gigi Stănescu, Costel Marian Stănescu şi Valeriu Stănescu de a fi judecaţi în stare de libertate.

Vă reamintim că în data de 14 decembrie 2010, mai mulţi indivizi din clanul interlop Stănescu  l-au atacta cu săbiile pe Marcel Nicolau, zis "Chiaburul". Victima a primit numeroase lovituri de sabie în zona capului, toracelui şi gâtului şi a murit la spital.

Marcel Nicolau, zis "Chiaburul", era la o masă din restaurant cu nişte prieteni.

În local a intrat fiul lui Grafian Stănescu, liderul unei alte grupări interlope din oraş,care i-ar fi reproşat lui Nicolau că i-a dat foc la casă. Bărbatul a spart o sticlă de o masă şi l-a tăiat în zona gâtului pe Nicolau cu ciobul rămas.

"Chiaburul" a ripostat, lovindu-l pe fiul lui Grafian Stănescu cu un cuţit, cu care i-a secţionat două degete şi coapsa piciorului. A urmat un adevărat măcel.

Maricel Nicolau, zis şi Chiaburu, este cunoscut drept unul dintre cei mai temuţi interlopi din Galaţi. Pe numele său a fost întocmit, în 2002, un dosar penal pentru trafic de carne vie.

Zonele oraşului controlate infracţional de oamenii lui Maricel Chiaburu sunt cele din Micro 16 şi Micro 17. Clanului Chiaburu îi sunt atribuite încasarea taxelor de protecţie şi prostituţia.

În schimb cei doi asasini ai săi, Aurelian Stănescu şi Valeriu Stănescu, ambii în vârstă de 21 de ani, fac parte din clanul Stăneştilor. Valeriu este fiul liderului acestuia, Grafian Stănescu.

Gruparea condusă de Grafian s-a ocupat în ultimii zece ani cu mici afaceri ilegale, după ce, în anii '90, a avut legătură şi cu traficul de carne vie.

Clanul Stăneştilor reuneşte rromi originari din comuna gălăţeană Lieşti. Zona de influenţă a clanului Stăneştilor este cartierul Micro 14.

Din istoria conflictului

Disputa dintre clanul Stăneştilor şi Maricel Chiaburu este una veche de aproape 15 ani. În plus, acest conflict are legături şi cu asasinarea, în 2008, a lui Marian Ivan, cel care a fost considerat liderul interlopilor din Galaţi.

Astfel, asasinul lui Marian Ivan, Nelu Mocănelu este un apropiat al lui Maricel Chiaburu. În schimb, clanul Stăneştilor se afla în cercul apropiaţilor lui Marian Ivan. De altfel, Nelu Mocănelu a fost înjunghiat de mai multe ori, în urmă cu peste zece ani, de către Grafian Stănescu, în urma unui conflict dintre cele două clanuri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite