Infectare masivă cu COVID-19 a vârstnicilor şi personalului de la un cămin de bătrâni din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Retestarea efectuată la căminul de bătrâni ”Sf.Spiridon” a scos la iveală faptul că 42 de vârstnici şi 11 persoane din  rândul personalului s-au infectat cu noul coronavirus. 16 vârstnici au decedat.

Weekend negru la căminul de îngrijire a vârstnicilor ”Sf.Spiridon” din Galaţi. În urma retestării, au fost confrmaţi pozitiv cu COVID-19 alţi 42 de bătrâni din cei 139 câţi erau internaţi iniţial şi 11 persoane din rândul personalului (din totalul de 67 de persoane), potrivit informaţiilor transmise de dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În total, 104 beneficiari de asistenţă socială şi medicală de la ”Sf.Spiridon” au fost infectaţi cu noul coronavirus, 16 au decedat, dintre care doi (o femeie de 67 de ani şi o femeie de 84 de ani) în weekend-ul care a trecut, iar 3 s-au vindecat. Din cele 67 de persoane care îngrijesc bătrânii, 28 au fost diagnosticate cu COVID-19 şi trei s-au vindecat.

Alte două persoane găzduite de căminul privat de bătrâni ”Sf.Ilie” au decedat, de asemenea, în weekend-ul care a trecut. Este vorba de două femei, de 82 de ani şi 87 de ani, numărul deceselor ajungând la 41.

Pe 11 mai, 387 de persoane sunt în izolare în judeţul Galaţi şi 683 de persoane au fost plasate în carantină. 505 persoane au fost confirmate cu COVID-19, 200 au fost declarate vindecate şi externate, iar 70 de persoane au decedat. Au fost efectuate 3.920 de teste.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite