Cum a vrut să se îmbogăţească un militar din prostituţie: şi-a făcut bordel în casa soacrei. O minoră a abandonat şcoala şi i-a călcat pe urme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un militar i-a şocat pe colegii săi de la unitatea militară 01551 din Galaţi, după ce s-a descoperit că pusese pe picioare un adevărat bordel chiar în apartamentul soacrei sale. Şi mai bulversant s-a dovedit cazul unei adolescente de 14 ani, care a ajuns să-şi racoleze prietenele pentru practicarea prostituţiei.

Daniel Troacă, fost plutonier la unitatea militară 01551 din Galaţi, transformase apartamentul soacrei sale într-un adevărat bordel, unde “activau” la un moment dat trei minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Anchetatorii au descoperit că militarul îi propus iniţial uneia dintre minore să se prostitueze, urmând să împartă în mod egal câştigurile. Troacă îi făcea rost de clienţi şi ţinea legătura cu fata prin telefon pentru a o duce sau a o lua din diverse locaţii din Galaţi.

Minora şi-a atras în “afacere” şi o prietenă de 17 ani, iar apoi grupul care oferea plăceri sexuale pe bani s-a întregit cu a treia fată, tot minoră. Tarifele variau între 100 şi 200 de lei, iar Troacă lua jumătate din bani.

Lui Daniel Troacă i-a venit ideea de a deveni proxenet după ce s-a angajat cu jumătate de normă la o firmă de taxi din Galaţi, unde lucra după orele de program la unitatea militară. Oamenii legii au stabilit că Troacă a obţinut 19.000 de lei din proxenetism, judecătorii dispunând ulterior ca banii să fie confiscaţi în folosul statului.

Militarul a fost trimis în judecată şi condamnat pentru proxenetism de către Judecătoria Galaţi la trei ani şi patru luni de închisoare.

Fostul plutonier nu s-a oprit nici măcar după ce a ajuns la închisoare. Daniel Troacă a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie după ce i-a propus fostului deputat Mihail Boldea să îl scoată din arest în schimbul unei importante sume de bani.

Daniel Troacă şi Mihail Boldea au fost colegi de celulă pentru două săptămâni, militarul fiind atunci arestat preventiv  în dosarul de proxenetism. DNA Galaţi l-a trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat în final la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Minora proxenetă

La fel de şocant este şi cazul lui Simona Alexandru Ulmaru, o adolescentă care la doar 14 ani a devenit proxenetă, racolând trei minore pentru practicarea prostituţiei în perioada august-octombrie 2012. Anchetatorii au stabilit că în afacere a fost implicat şi un bărbat, Petrică Stan.

Cei doi şi-au însuşit ulterior banii proveniţi din practicarea celei mai vechi meserii din lume, dar lucrurile nu s-au oprit aici. O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziţie propriul apartament, astfel încât fetele să îşi vadă de treabă fără să fie deranjate.

În perioada octombrie 2012-februarie 2013, Mihaela Jugănaru a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore şi înlesnindu-le practicarea prostituţiei. Proxeneţii au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat Ion Zorilă, care şi-a pus locuinţa la bătaie, contra, evident, unui procent din banii încasaţi din prostituţie.

Şi Florica Antoaneta a văzut în înlesnirea prostituţiei o bună oportunitate de a face rost uşor de bani, dar poliţiştii s-au sesizat în legătură cu modul de operare al proxeneţilor, iar în cele din urmă i-au identificat pe toţi cei implicaţi.

Procurorii au instituit sechestru pe banii proveniţi din practicarea prostituţiei, dar şi pe un autoturism, marca BMW, ce aparţin celor şase persoane împlicate în afacerea de proxenetism.

Interesant de amintit este că minorele care se prostituau ar fi fost greu de depistat, în contextul în care proxeneţii schimbau constant apartamentele unde erau aduşi clienţii, dar o neglijenţă a uneia dintre fete i-a adus pe poliţişti direct la cei care se aflau în spatele afacerii cu ”fetiţe”.

Majoritatea celor implicaţi au negat că ar avea de-a face cu reţeaua de proxenetism, dar declaraţiile minorelor racolate i-au dat de gol. Dacă va fi găsită vinovată, minora proxenetă, Simona Alexandru Ulmaru, riscă până la şapte ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite