Concurs de colaje/ Elevii din mai multe şcoli gălăţene au desenat pentru protejarea Pădurii Gârboavele. Vezi aici pe cine premiat CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţului Galaţi a premiat astăzi câteva zeci de elevi care au participat la o serie de activităţi de promovare şi conştientizare a necesităţii de protejare a mediului. La acţiune au participat 500 de copii din cinci şcoli din municipiul Galaţi.

Premiul întâi a fost câştigat de elevii clasei a IV-a D de la Şcoala nr. 28. Premiul al doilea a fost adjudecat de copiii din clasele a IV-a A şi a V-a A ai Şcolilor 24 şi 28, iar premiul al treilea a fost câştigat de elevii clasei a V-a A de la Şcoala 2 şi a IV-a D de la Şcoala 29. Premiul special a revenit clasei a IV-a B de la Şcoala nr. 2.

Timp de o lună, cei 500 de elevi au derulaţi activităţi dedicate protejării mediului, acţiuni reunite generic sub denumirea de „Luna Pădurii".

Colajele au fost realizate de elevii din ciclul primar şi gimnazial şi au fost confecţionate din diverse materiale ecologice/reciclabile, fiind însoţite de mesaje sugestive pentru protecţia mediului.

Scopul concursului şi al expoziţiei de colaje a fost acela ca, atât participanţii, cât şi cei care au interacţionat cu lucrările elevilor, să deprindă câteva noţiuni simple despre mediu, biodiversitate, arii naturale protejate, de ce este Pădurea Gârboavele o arie naturală protejată, precum şi ce înseamnă conservarea biodiversităţii în Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.

În principal, acţiunea a constat în realizarea, de către elevii din ciclurile primar şi gimnazial dintr-o serie de şcoli gălăţene, a unor colaje cu mesaje sugestive care vor fi amplasate pe panouri în aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.Concret, fiecare elev participant la această acţiune a trebuit să realizeze un set de colaje cu mesaje care să cuprindă sloganuri de genul „Nu vă cade mâna! Colectaţi deşeurile" sau „Nu călcaţi iarba", „Protejaţi flora şi fauna şi ele vă protejează pe voi!", „Toţi pentru mediu, un mediu pentru toţi", „Nu arunca gunoaiele, reciclează!", ne-a declarat Daniel Mihalaşcu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţului Galaţi.

Concursul face parte din seria de activităţi organizate în cadrul proiectului „SALVAŢI aria protejată Pădurea Gârboavele" finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007 - 2013, Axa Prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, Domeniu major de intervenţie - Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi reţelei Natura 2000 - Solicitarea de proiecte nr. 3/2009.

Valoarea totală a proiectului este de 953.319 lei, din care 768.805 lei reprezintă valoarea nerambursabilă oferită prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 - 2013 şi 184.514 lei TVA-ul aferent valorii eligibile a proiectului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite