Concedierea senatorului Paul Ichim din Spitalul de Urgenţă este legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia a decis la sfârşitul acestei săptămâni că unitatea spitalicească a procedat corect când i-a desfăcut contractul de muncă doctorului Paul Ichim după ce acesta a fost ales senator.

După Tribunalul Galaţi, a venit rândul Curţii de Apel să legalizeze decizia Spitalului de Urgenţă din Galaţi de a-l concedia pe doctorul Paul Ichim pe motiv că funcţia de senator este incompatibilă cu cea de medic.

Medicul Paul Ichim a devenit protagonistul unor întâmplări bizare. Conducerea spitalului l-a concediat iar apoi a urmat o bizară hotărâre de suspendare a contractului care nu mai exista.

Motivul avalanşei de hotărâri ale spitalului are la bază o controversă care pare fără soluţie: există sau nu incompatibilitate între funcţiile de senator şi de medic?

Tribunalul Galaţi a hotărât iniţial să respingă contestaţia senatorului. Anterior, doctorul Paul Ichim ne-a declarat că decizia justiţiei nu are temei şi o va ataca cu recurs, iar juristul de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care i-a desfăcut contractul de muncă, se va alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Sunt singurul parlamentar din România care nu poate profesa ca medic. Ceilalţi colegi din ţară îşi practică profesia bine mersi, evident în limita timpului disponibil. Ori legea este una pentru toţi, ori nu", susţine senatorul.

Joaca de-a incompatibilitatea

Este de remarcat că hotărârea Tribunalului Galaţi venea în contradicţie cu o altă decizie a aceleiaşi instanţe.

Judecătorii stabiliseră iniţial că suspendarea contractului de muncă al doctorului Ichim nu este legală întrucât nu există nici un fel de incompatibilitate între funcţia de senator şi cea de medic.

Adică exact invers faţă de ce s-a decis ulterior.

Comisia juridică, de numiri, imunităţi şi validări a Senatului României a decis că senatorul Paul Ichim nu se află în incompatibilitate cu funcţia de cadru asociat al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" şi şef al secţiei Chirurgie III, dar justiţia a decis să treacă peste această decizie.

La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Galaţi a pus definitiv capăt disputei, respingând recursul înaintat de senatorul Paul Ichim.

Doctorul îşi poate relua profesia după ce îi încetează mandatul de senator.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite