Autogunoierele de la Ecosal sunt monitorizate cu ajutorul sateliţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare autogunoieră este urmărită prin satelit
Fiecare autogunoieră este urmărită prin satelit

După montarea dispozitivelor GPS, consumul de motorină pentru salubrizarea Galaţiului a scăzut cu 35% , iar conducerea Ecosal susţine că nu s-au mai primit reclamaţii pentru neridicarea gunoiului.

Obiceiul ca unii şoferi profesionişti să-şi mai rotunjească veniturile vânzând „la negru" motorina „economisită" este cam de aceeaşi vârstă cu meseria lor. Problema e că de când criza economică le face vremurile grele patronilor şi directorilor de instituţii, paguba rezultată astfel nu mai poate fi tolerată în mod tacit ca în anii trecuţi şi se caută soluţii.

De exemplu, la Serviciul Public Ecosal, autogunoierele au fost dotate cu GPS-uri, dar nu pentru orientarea şoferilor pe străzile oraşului, ci pentru urmărirea respectării traseului şi a activităţiilor impuse prin fişa postului. Fireşte că astfel numărul kilometrilor parcuşi de utilajele destinate salubrizării nu mai poate fi „umflat", iar consumul de carburant este monitorizat „la litru".

„La ora actuală, 60 dintre utilajele aparţinând Ecosal, adică 95% din total, sunt dotate cu dispozitive GPS, de urmărire prin satelit. Avantajele acestei monitorizări, la care am recurs începând din luna mai, sunt incontestabile. Consumul de carburant s-a redus cu cel puţin 35% . Pe de altă parte, dacă înainte a monta GPS-urile, se întâmpla să mai primim reclamaţii că n-a fost ridicat gunoiul la timp cu toate că şoferii raportau că au fost cu utilajele în zonele respective, acum problema este rezolvată, iar traseele sunt respectate", ne-a declarat Ion Ionescu, directorul Serviciului Public Ecosal.
Valoarea motorinei economisite permite amortizarea rapidă a investiţiei.

„Dispozitivele GPS şi programul informatic de monitorizare au costat în total 2.000 de euro, dar se dovedesc o investiţie bună având în vedere economiile de carburant făcute deja, precum şi îmbunătăţirea activităţii personalului care se ocupă de colectarea gunoiului menajer şi a deşeurilor reciclabile", a mai afirmat Ionescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite