VIDEO Andrei Plăcintă s-a predat la Timişoara. El le-a lăsat prietenilor un mesaj video pe Facebook înainte de a fi încarcerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare
Andrei Plăcintă a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă a fost condamnat definitiv luni seara la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme şi este definitivă.

UPDATE: „Salut băi, uite urmează să primesc mandatul şi acum urmează să mă duc în arest. Vă salut, fiţi puternici. Toţi mi-aţi spus mie să fie eu puternic. Eu sunt puternic şi va fi ok. Vă salut! Vă rog toate mesajele şi tot ce aveţi să le lăsaţi la hotel, la noi la Focşani şi poate veniţi să mă vizitaţi. Luaţi legătura cu maicămea. Vă pup pe toţi şi multă baftă!", este mesajul video transmis în această dimineaţă, cu puţin timp înainte de a fi încarcerat, de Andrei Păcintă. 

Fiul fostei senatoare va ajunge după gratii după ce Instanţa Supremă va trimite minuta deciziei către biroul de executare al Tribunalului Bucureşti care, la rândul său, o va trimite către biroul de executare al Poliţiei Capitalei.

După aflarea sentinţei, Andrei Plăcintă a scris prietenilor pe contul său de Facebook:

„Am primit 4 ani şi jumătate cu executare începând acum. Ne mai vedem. Orice mesaj (scris evident) , urare de bine, carte cadou etc. Lăsaţi vă rog la Hotel Sorste FashionCenter, bd Bucuresti nr 12 Focşani şi va ajunge la mine”, a scris Andrei Plăcintă imediat după verdictul judecătorilor. 

Ieri, la ultimul termen al procesului, Andrei Plăcintă şi-a susţinut pledoaria finală, spunând că la momentul producerii evenimentelor era sub o puternică presiune psihică generată de presiunea publicului, respectiv a oamenilor despre care credea atunci că îi vor răul, dar şi de faptul că a fost împuşcat.

"Am reacţionat ca un animal", a mai spus el, admiţând în faţa judecătorilor că, în acele momente, nu ar mai fi avut coerenţă în comportament.

"Am menţinut şi menţin că nu ţin minte momentul izolat în care se spune că am încercat să omor un om. Eu credeam că Delia (fosta lui prietenă - n.r.) e atacată de ei, ei credeau că o atac eu pe ea şi pe ei. De aici încolo, cred că doar tehnica şi ştiinţa pot elucida intenţiile şi ce s-a petrecut acolo. Regret de atunci acest moment şi îmi dau seama că am reacţionat ca un animal, fiind împuşcat şi crezând că ei vor să-mi facă rău", a mai spus Andrei Plăcintă.

Avocaţii lui Plăcintă au cerut judecătorilor să admită contestaţia clientului lor şi să o decizie a magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, care au dat o condamnare cu suspendare în acest caz.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, va sta patru ani şi şase luni după gratii

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să se ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

"Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit referatului procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

Mai puteţi citi:

Andrei Plăcintă: „Am reacţionat ca un animal!”

Andrei Plăcintă, personaj de carte

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite