Tinere din Vrancea şi Bacău, racolate pentru prostituţie, în Olanda. Ce au găsit procurorii şi poliţiştii la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au fost efectuate de DIICOT
Percheziţiile au fost efectuate de DIICOT

În cauză au fost identificate imobile si ridicate sume de bani asupra cărora au fost aplicate masuri asiguratorii.

Marţi,  procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi în cooperare cu lucrători din cadrul Ministerului Public din Oost Brabant si lucrători de poliţie din Eindhoven – Oost Brabant au efectuat în cadrul echipei internaţionale comune de ancheta (JIT) acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în exploatarea tinerelor prin determinarea acestora la practicarea prostituţiei.

Aceştia au efectuat trei percheziţii în Vrancea şi Bacău şi alte trei în localităţile Breda si Veldhoven (Olanda), ocazie cu care   au fost identificate mai multe tinere care erau cazate în trei imobile din localităţi olandeze unde acestea practicau prostituţia.

Totodată au fost găsite si ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostituţiei.

“În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că pe teritoriul Olandei a acţionat un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, care a avut ca scop obţinerea unor importante foloase materiale  urmare a determinării unui număr important de tinere la practicarea prostituţiei. Tinerele erau racolate, prin metoda “Lover Boy”, din diferite localităţi de pe raza de competenţă a Serviciului Teritorial Galaţi după care erau transportate în Olanda si cazate in diferite imobile închiriate de către membrii grupului. S-a reţinut că tinerele erau ulterior determinate, prin utilizarea de manevre dolozive, ameninţări şi violenţe la practicarea prostituţiei, în mod ilegal.  În acest scop, tinerele erau fotografíate  în ipostaze provocatoare iar ulterior fotografiile împreună cu datele de contact ale acestora  erau  postate pe site-uri specializate”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că tinerele practicau prostituţia fie in imobile închiriate de către membrii grupului infractional în diferite localitati din Olanda (Breda, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Rijsbergen), sub directa supraveghere a acestora, ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului iniţiaseră relaţii afective.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite