Primăriile din Vrancea, prea sărace să-şi permită lucruri ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Răcoasa vrea să facă piste pentru biciclişti în comună
Primăria Răcoasa vrea să facă piste pentru biciclişti în comună

În timp ce Primăria Răcoasa vrea să construiască o pistă de biciclete, Primăria din Vulturu oferă lucrări  pentru construirea unei pieţe agroalimentare în comună.

Creşterea limitei achiziţiilor directe de la 5000 de euro la 30.000 de euro pentru servicii şi produse, modificare făcută de Guvernul Ponta, oferă ocazia pentru primari să deruleze investiţii în comunele pe are le păstoresc fără să le mai treacă prin procedura licitaţiilor publice.

În timp ce primarii clamează faptul că nu mai au bani la buget pentru investiţii, acest lucru nu pare valabil pentru multe administraţii din judeţ.

Numai în ultima săptămână, mai multe administraţii locale au încheiat contracte pentru derularea unor investiţii. Astfel, Primăria din Răcoasa şi-a propus să amenajeze o pistă pentru biciclete în comună, care va costa 196.000 de lei, lucrarea fiind încredinţată firmei Alvi Construct. 

La rândul ei, Primăria Vulturu i-a atribuit firmei Pamiro Construct încă 65237 de lei, pentru construirea de trotuare în comună, după ce în prealabil aceeaşi firmă mai primise 435.000 de lei în acelaşi scop.

De altfel, firma Pamiro va construi şi Piaţa din Vulturu, cu 515.000 lei, proiectul tehnic de execuţie fiind atribuit PFA Dumitru Hîrcan, pentru suma de 30.645 de lei. Acelaşi PFA a realizat pentru 38.000 de lei şi proiectul tehnic de construirea a trotuarelor din comună.

Tot prin achiziţie directă, Primăria Vintileasca vrea să realizeze lucrările de restabilire a condiţiilor de circulaţie spre satul Poiana Stoichii, lucrări care costă 120.738 de lei şi care sunt executate de firma Rotelem Construct.

În fine, săptămâna trecută Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani a cumpărat de la Harions Prod un mini-buldoexcavator în sumă de 48.387 de lei şi a atribuit firmei SC Mihăilescu Construct SRL lucrarea de reparaţii a acoperişului de la stadion, investiţie care costă 24.172 de lei. 

Mai puteţi citi:

Achiziţiile directe îi îmbogăţesc pe clienţii şefilor judeţului

Răcoare de 300.000 de lei la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani, de la tatăl secretarului judeţului

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite