Patru candidaţi, eliminaţi de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că au picat Bac-ul în vară nu i-a speriat prea tare pe candidaţii vrânceni care nu s-au sinchisit să înveţe nici pentru sesiunea de toamnă, unii dintre ei preferând să se folosească de metode mai puţin „otodoxe", deşi erau monitorizaţi video.

Aşa se face că patru elevi de la centrele de examinare Colegiul Tehnic „Gh. Asachi" şi Colegiul Auto „Traian Vuia" au fost eliminaţi după ce au fost prinşi de profesorii supraveghetori cu telefoane şi fiţuici.

Nuvela le-a dat bătăi de cap
Dacă în prima sesiune, genul dramatic le-a dat bătăi de cap absolvenţilor, acum nuvela a fost cea care i-a pus în încurcătură, mai ales pe cei care nu au acordat o atenţie prea mare acestui examen. De pildă, Iulian Bălan (20 ani), elev al Grupului Şcolar „G.G. Longinescu" a preferat ca pe timpul verii să lucreze la un supermarket, decât să pună burta pe carte. „Nu prea m-am omorât eu cu şcoala de-a lungul timpului. Am mai absentat, în vacanţe am lucrat şi aşa am rămas în urmă cu materia. Însă şi subiectele sunt destul de dificile, mai ales cel de la a treia parte. Nu îmi fac speranţe că o să iau Bac-ul nici în sesiunea asta, însă mai încerc", mărturiseşte tânărul.
Însă, sunt şi unii elevi pentru care promovarea examenului „maturităţii" este strict necesar pentru înscrierea la o facultate. „Îmi doresc foarte mult să iau notă de trecere, deoarece mi-am făcut planuri de studenţie. Vreau să urmez o facultate de kinetoterapie din Iaşi sau Bacău", declară Elena Cristian (19 ani).
La proba scrisă de Limba şi Literatura Română s-au înscris 905 candidaţi, din care 133 nu s-au prezentat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite