FOTO VIDEO Tinerii, entuziasmaţi de festivalul de teatru de la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de teatru durează patru zile
Festivalul de teatru durează patru zile

Sala Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” a fost arhiplină aseară la cele două spectacole din cadrul Festivalului „Vin’ la Teatru”.

Festivalul „Vin’ la Teatru” aduce în faţa publicului din Focşani spectacole „marca” Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, spectacole premiate în cadrul Galei Absolvenţilor de actori, critici de teatru, regizori.

Cele două piese prezentate aseară, „Zic-Zac” şi „Clasa Noastră” au fost primite neaşteptat de bine de publicul spectator din Focşani, format în marea sa parte din tineri, aceştia  umplând până la refuz sala de spectacole la ambele piese.

Potrivit organizatorilor, Festivalul „Vin’ La Teatru” ar fi rămas doar o idee fără susţinerea Colegiului Naţional „Unirea” , Asociaţiei Uniriştii, Primăriei şi consiliului local Focşani, Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”.

"V-aţi gândit vreodată să asimilaţi o oră de curs cu o piesă de teatru ? Asemănări sunt destule:există actori cu roluri principale sau secundare, evident că există şi "spectatori", replicile sunt de tip monolog, dialog sau de tip "mimă",  "aplauzele" se trec sau nu se trec, pasul de la comedie la drama se face de multe ori printr-o singură apelare, există "regizori"mai mult sau mai puţin maleabili, multe replici sunt improvizate şi de-asta există sufleuri...ce să mai ...curat teatru! Vacanţă fiind însă, nu avem decât o soluţie : Festivalul Vin' la Teatru! Hai să ne pregătim pentru anul şcolar următor!", invită elevii la tetru directorul Colegiului "Unirea", Cornel Noană, în calitate de organizator al Festivalului.

Festivalul continuă pe tot parcursul wekend-ului, cu încă şase piese de teatru, dar şi ateliere de lucru.

Vineri, 19 iulie:
11:00 – EXPRESIVITATE CORPORALĂ (workshop)
Trainer: Mihai Cojocaru
17:00 – OMUL PERNĂ
Regia: Florin Grigoraş
20:00 – APROAPE
Regia: Andreea Vulpe

Sâmbătă, 20 iulie:
11:00 – IMPROVIZAŢIE (workshop)
Trainer: Vlad Mihu
17:00 – KEAN
Regia: Alexandru Pavel
20:00 – BACKSTAGE BOYS
Spectacol de improvizaţie

Duminică, 21 iulie:
11:00 – CON-TEXT (workshop)
Trainer: Adrian Damian (Loni)
17:00 – VEST-EST
Regia: Danni Ionescu
20:00 – PISICA VERDE
Regia: Cristi Juncu

Mai puteţi citi:

Opt spectacole de teatru la Focşani cu intrare liberă pentru publicul

Trupa de Teatru „Protha“ din Panciu a obţinut Marele Premiu al Concursului de Interpretare Dramatică pentru Tineret de la Cluj-Napoca

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite