FOTO VIDEO Cum a apărut pe străzile României „Miliţianca“, maşina care atrage curioşii mai ceva ca un Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai exotice apariţii pe şoselele din România este o maşină Dacia 1310 folosită de Miliţie înainte de 1989 şi recondiţionată integral de către un colecţionar din Bucureşti.

Dacia, vopsită jumătate albastru, jumătate alb, este înmatriculată cu numărul B-726-MAI şi este înscrisă în circulaţie, aparţinând unui bucureştean.

De altfel, pe site-ul daciaclasic.ro, acesta îşi prezintă "Miliţianca", aşa cum a denumit maşina pe care o conduce. Viorel Balmez povestea în luna mai a acestui an:

“În urmă cu trei ani, am reconstituit prima Dacie de Miliţie. La început, am luat-o ca pe o glumă. Apoi, ascultând mai multe poveşti de la cei care o admirau, în special de la foşti miliţieni, am început să-mi dau seama că este un proiect serios, aducând în actualitate o mică parte din istoria noastră. La un moment dat, din motive financiare, i-am vândut maşina unui coleg pasionat de automobile de epocă. Numai că socoteala mea nu s-a potrivit şi cu a băiatului meu de şapte ani. Astfel că, în nici o lună, am găsit o altă maşină pentru acelaşi proiect: Dacia 1310, an 1984, 40.000 km, stare impecabilă. A urmat din nou munca cu transformarea cu atestatul Retromobil etc."



Pasionatul proprietar la Daciei de epocă mai spune că: "în momentul de faţă, maşina este echipată conform originalului. Bineînţeles că nu m-am oprit doar la maşină. Pentru ca povestea să fie completă, am început cu achiziţionarea uniformei şi a accesoriilor acesteia, pentru a reda cât mai complet imaginea acelei perioade. În momentul de faţă, maşina a devenit un membru al familiei, cu alocaţia de bani cuvenit acestui rang”. 

image

Dan Badiu, operator la o televiziune de ştiri din România, a filmat de aproape duminică, 30 august, în trafic, în comuna Mihăileşti, aproape de Buzău, "Miliţianca" lui Viorel Balmez:

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite