FOTO Regele Mihai este cetăţean de onoare al oraşului erou Mărăşeşti. Monarhul a avut o întâlnire emoţionantă cu veteranii de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai a fost la Mărăşeşti în anul 2004  FOTO: Facebook Mona Braşov
Regele Mihai a fost la Mărăşeşti în anul 2004  FOTO: Facebook Mona Braşov

Distincţia i-a fost acordată în urmă cu 13 ani, când Regele Mihai a inaugurat la Mărăşeşti Muzeul Veteranilor Români.


În urmă cu 13 ani, pe 7 noiembrie, în ajunul sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, Relele Mihai, însoţit de Regina Ana, au inaugurat la Mărăşeşti primul muzeu dedicat veteranilor români.

"În efortul pentru independenţă şi unitatea naţională am fost nevoiţi să trecem prin nenumărate războaie şi bătălii. Unele au fost necesare pentru dreptul nostru la existenţă, altele ne-au fost impuse de alte naţiuni. Dar cred că nici un român nu va pune la îndoială semnificaţia specială a Primului Război Mondial din istoria noastră, curajul unic al soldaţilor noştri în bătăliile care s-au dat în apropierea acestui loc şi imensa realizare a tuturor românilor, supremul sacrificiu al naţiunii noastre condusă, pe vremea aceea, de bunicul meu, Regele Ferdinand", a declarat la Mărăşeşti, în faţa veteranilor de război, Mihai de România.

Cu acea ocazie, primarul oraşului, Emilian Braşov, i-a acordat Regelui Mihai titlul de cetăţean de onoare al oraşului Mărăşeşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite