FOTO Poliţişti înarmaţi ca pentru acţiuni antiteroriste patrulează pe străzile din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupe de la Serviciul de Acţiuni Speciale, cunoscuţi şi sub denumirea de mascaţii de la poliţie, vor patrula în următoarele 24 de ore înarmaţi până în dinţi pe străzile din Focşani. Din echipamentul de luptă face parte inclusiv mitraliera, reprezentanţii poliţiei spunând că aceste măsuri nu au legătură cu posibile atacuri teroriste.

Străzile Focşaniului vor fi patrulate în aceste zile, mai cu seamă în noaptea de Revelion, de poliţişti înarmaţi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Cu cagule pe faţă, căşti şi mitraliere, aceştia par desprinşi din filmele cu luptători antitero, gata oricând să intervină în caz de nevoie.

Şefii Poliţiei vrâncene susţin că prezenţa mascaţilor pe străzi nu are legătură cu prevenirea unor atacuri teroriste, ci ţine doar de o siguranţă mai bună pentru cetăţeni pe perioada sărbătorilor de sfârşit de an.

Practic, este vorba despre o măsură suplimentară în întărirea dispozitivului de siguranţă publică.

Ieri a avut loc o şedinţă de lucru la sediul Primăriei Focşani, cu participarea reprezentanţilor Poliţiei Municipale, ai Jandarmeriei, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Locale.

image

”Am stabilit măsurile de securitate pentru noaptea dintre ani. S-au constituit echipe mixte care vor patrula în centrul oraşului şi vor asigura ordinea publică în Piaţa Unirii, pe durata desfăşurării spectacolului de Revelion. Vor fi şi echipaje de pompieri şi SMURD în Piaţa Unirii”, a declarat viceprimarul Focşaniului, Marius Iorga.

image

În noaptea de Revelion peste 130 de poliţişti vor acţiona suplimentar faţă de obicei. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 96 sunt poliţişti de ordine publică, 26 de poliţişti de la rutieră şi peste 30 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite