Elevii vrânceni s-au întors cu premii de la Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premianţii competiţiei
Premianţii competiţiei

În perioada 27-29 octombrie 2017, la Călăraşi, s-a desfăşurat Concursul Naţional cu participare internaţională “Ion Barbu-Dan Barbilian”.

Această competiţie, ajunsă la a XXII-a ediţie, a reunit elevi din 24 de judeţe, pasionaţi de literatură şi matematică. Judeţul Vrancea a fost reprezentat, la secţiunea literatură, de un lot format din 3 cuzisti, cu rezultate recunoscute la olimpiade şi concursuri: Diana Bădărău din clasa a VII-a, coordonator profesor dr. Livia Marcu, Sebastian Docan, de la clasa a XI-a şi Maria Fotache, de la clasa a XII-a, elevi îndrumaţi de profesor dr Teodora Bentz.

Timp de trei ore, elevii de liceu au avut de rezolvat, la literatură, 3 subiecte, un comentariu pe un text la prima vedere, un eseu pornind de la simbolurile barbiene şi un text argumentativ pe marginea unui citat ce aparţinea poetului. Cei de la gimnaziu trebuiau să rezolve un subiect de limba şi comunicare, să dovedească înţelegerea textului suport şi să alcătuiască o compunere cu un titlu propus, ultimul subiect fiind un text argumentativ care să fructifice cuvintele memorabile ale poetului interbelic. Şi la matematică subiectele au fost dificile, mai ales că elevii romani au concurat cu loturile olimpice ale Bulgariei şi Republicii Moldova.

În final, bucuria reprezentanţilor judeţului Vrancea a fost mare, căci s-au regăsit în rândul premianţilor. Elevul Ariton Adrian Nicolae, coordonat de profesorul Marius Mohonea, a obţinut medalia de argint la matematică, iar, la literatură, elevii Maria Fotache şi Sebastian Docan au obţinut menţiuni, iar elevă Diana Bădărău a primit premiu special .

"Aceste concursuri naţionale sunt o piatră de încercare, dar şi de şlefuire a talentului pe care îl au elevii vrânceni. În spatele muncii lor se afla, de altfel, profesori şi părinţi care cred în calitatea actului educativ şi încurajează fiecare pas spre excelentă, neprecupetind niciun efort financiar sau intelectual pentru că elevii cuzisti să se simtă confortabil în lumea celor mai buni dintre cei buni. La Călăraşi nu au putut merge decât elevii selectaţi în urmă a numeroase concursuri şi olimpiade naţionale şi, firesc, ei au concurat cu alţi premianţi, demonstrând că opera ermetica barbiana s a deschis în faţa unor astfel de spirite înalte şi sensibile", a precizat Teodora Bentz, însoţitoarea elevilor cuzisti şi profesor evaluator la această competiţie naţională.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite