Căsnicie „de aur” în jurul numărului 13/ Soţii Filofteia şi Gheorghe Pogorevici au un mariaj fericit de 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi s-au cunoscut în împrejurări triste, cei doi frumoşi bătrânei se pot lăuda că au descoperit secretul unei căsnicii mai mult decât reuşite: „ne-am înţeles şi îngăduit tot timpul".

În urmă cu 50 de ani, Filofteia şi Gheorghe Pogorevici au pornit împreună pe drumul unei relaţii de lungă durată, punând bazele unei căsnicii trainice. Au un mariaj cum puţine cupluri se pot mândri, bazat pe dragoste, respect şi foarte multă încredere, în ciuda condiţiilor uneori vitregi pe care au fost nevoiţi să le depăşească.
S-au cunoscut în împrejurări tragice, dar tocmai acest lucru i-a întărit şi pregătit pentru o viaţă încărcată de satisfacţii.

„Eram foarte bună prietenă cu sora lui, care s-a îmbolnăvit şi a murit la vârsta de 17 ani. Ne-am cunoscut pentru prima dată la înmormântare, apoi am început să ne vedem mai des. Aşa a fost să fie. Pe 13 august, la ora 13,00, ne-am căsătorit, din dragoste, la Bucureşti", povesteşte Filofteia Pogorevici, astăzi în vârstă de 76 de ani, profesoară vreme de 30 de ani la Liceul Teoretic din Odobeşti.

Nu s-au certat niciodată

Gheorghe Pogorevici, în vârstă de 78 de ani, reputat specialist în viticultura României, are numai cuvinte de laudă la adresa soţiei sale, despre care este convins că numai Dumnezeu i-a scos-o în cale.

„Când ne-am căsătorit ea avea un serviciu foarte bun la Bucureşti, avea toate condiţiile, iar când i-am spus că eu nu fac agricultură pe asfalt m-a urmat fără nicio urmă de regret. În casa noastră nimeni nu a auzit ceartă vreodată, ci a fost doar armonie", vorbeşte cu blândeţe Gheorghe Pogorevici.

Cei doi spun că secretul unei căsnicii fericite se bazează în primul rând pe înţelegere, îngăduinţă, sinceritate şi sprijin reciproc în familie, micile asperităţi care apar inerent în viaţa de cuplu nivelându-se graţie acestor factori importanţi.

Mândri de urmaşi

Ceea ce i-a unit însă cel mai mult a fost fructul dragostei lor, băiatul Liviu, jurist de profesie, care le-a dăruit nepotul mult visat care să le aline bătrâneţile.

„De curând, nepotul Iri (n.r. Irinel) a aniversat majoratul şi tot ce ne dorim este să-l vedem student, iar familia noastră să fie la fel de unită ca până acum", îşi divulgă dorinţa cea mai mare Filofteia Pogorevici. De curând, cei doi soţi au fost premiaţi cu diploma de longevitate de către autorităţile locale, gest care i-a emoţionat profund şi i-a făcut să se simtă mândri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite