Bloc ridicat fără autorizaţie de construire pe firma fostului deputat PSD Victor Roman. Primarul: „Ce să facem, să-l dărâmăm?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia săptămâna trecută, firma a cerut şi a obţinut de la consiliul local Adjud aprobarea Planului Urbanistic Zonal.

Firma Roman Impex Prest SRL, aparţinând fostului deputat PSD din Colegiul Adjud, Victor Roman, va construi cinci blocuri în municipiul Adjud, cu scopul de a le vinde.

Construcţiile, care vor avea subsol, parter, două etaje şi mansardă, vor fi amplasate pe Strada Republicii Nr. 107, în vecinătatea Colegiului Emil Botta din municipiul de pe Trotuş. Săptămâna trecută, aleşii locali din Adjud au aprobat în şedinţă Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru aceste construcţii, în condiţiile în care unul dintre blocuri este deja construit, fără autorizaţie.

Primarul, care este coleg de partid cu Victor Roman şi căruia i se subordonează din punct de vedere politic, având în vedere că fostul deputat răspunde de zona Adjud, recunoaşte că firma nu trebuia să se apuce de construit până nu avea aprobat PUZ-ul, lucru care s-a întâmplat abia acum o săptămână.

“Nu prea s-a înţeles de la început ce s-a dorit. Trebuia Plan Urbanistic Zonal şi i s-a dat doar certificat de urbanism. Între timp, şeful de compartiment de la Primărie a plecat şi lucrurile au rămas nelămurite. Firma a construit acolo un bloc şi pentru acest lucru i-am dat amendă de 1.000 de lei. Noi a trebuit să intrăm în normalitate şi să reglăm problema aceasta. Recunosc, trebuia să fi mai fermi de la început. Nu putem acum să dărâmăm un bloc. I-am lămurit foarte greu să facă PUZ-ul, ca să intrăm în normalitate”, ne-a declarat primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea (foto jos).

image

Într-adevăr, pe 12 aprilie 2016, firma Roman Impex Prest a obţinut de la Primăria Adjud certificatul de urbanism, în baza căruia urma să elaboreze PUZ-ul.

"Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii", se arată în precizările trecute îngroşat în certificatul de urbanism eliberat firmei Roman Impex Prest.

Firma însă nu a ţinut cont de acest aspect şi a construit deja blocul, ignorând legile care sunt valabile pentru orice persoană în această ţară. Victor Roman nu a fost de găsit la telefon, iar directorul firmei Roman Impex Prest ne-a răspuns telefonic că angajaţii societăţii pe care o conduce nu lucrează vineri şi că, în consecinţă, nu ne poate oferi alte informaţii.

Victor Roman (foro jos) este cunoscut în Vrancea ca “baronul drumurilor”, graţie firmelor sale de asfaltări care i-au adus prosperitatea în ultimul deceniu. Iar această prosperitate continuă să vină doar din contracte cu statul. În ultimii ani, firmele la care este acţionar au primit lucrări de câteva zeci de milioane de euro, grosul lucrărilor venind din Vrancea, dar şi judeţele limitrofe, Bacău şi Galaţi.

image

În 2016, cu puţin timp de a-şi încheia mandatul de deputat, Victor Roman a pierdut definitiv procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu ANI, care  l-a declarat incompatibil, după ce deputatul PSD a deţinut atât calitate de administrator de firmă, cât şi de parlamentar, lucru interzis de lege.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite