Asistaţii de la Cantina de Ajutor Social rămân fără hrană dacă nu-şi plătesc taxele şi impozitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Listele cu beneficiarii venitului minim garantat din Focşani au fost trimise către Serviciul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Focşani, pentru a verifica situaţia datornicilor la bugetul local.

Se anunţă vremuri grele pentru asistaţii social din Vrancea. Beneficiarii legii venitului minim garantat, dar şi cei care primesc alocaţie de susţinere a familiei sau indemnizaţie de creştere a familiei vor fi suspendaţi de la plată la sfârşitul lunii ianuarie dacă nu îşi plătesc taxele şi impozitele.

Mai mult decât atât, cei abonaţi la cantina săracilor din Focşani vor rămâne şi fără hrana zilnică pe care o primeau.

„Chiar astăzi am trimis către serviciul de taxe şi impozite al Primăriei tabele cu beneficiarii venitului minim garantat care îşi primesc hrana de la cantină, pentru a fi verificaţi dacă şi-au plătit impozitele. La sfârşitul lunii, cine figurează cu datorii la bugetul local suntem nevoiţi să le întrerupem hrana. Zilnic avem 410 persoane care îşi iau mâncare de la noi", ne-a declarat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social Focşani.

De altfel, primarul municipiului Focşani a fost asaltat la audienţe de persoanele care primesc venitul minim garantat şi care se plâng că nu au bani să-şi achite datoriile către stat.

„Eu trebuie să mă supun cadrului legal. Trebuie să înţeleagă că mai trebuie să şi plătească, nu numai să primească. Noi, la Focşani, avem 103 beneficiari de venit minim garantat, dar greu le va fi primarilor care se confruntă cu sute astfel de cazuri", ne-a precizat primarul Decebal Bacinschi.

Spre exemplu, la Slobozia Bradului, localitate cu populaţie preponderent de etnie rromă, din cei 350 de beneficiari de venit minim garantat care au datorii către bugetul local, doar zece au venit în ultimele zile să-şi achite dările.

„Eu le-am făcut instruirea, le-am spus că nu e de joacă, dar cred că în final vor mai rămâne 10% care vor primi mai departe drepturile pentru venitul minim garantat", spune Valerică Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului.

Actul normativ aprobat de Guvern la sfârşitul anului trecut prevede că beneficiarii de prestaţii sociale care „uită" să-şi plătească impozitele vor fi suspendaţi automat de la plata drepturilor pe o perioadă de cinci luni.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite