Aproximativ 200 de porci, eutanasiaţi din cauza virusului pestei porcine africane. Este cea mai mare exploataţie afectată din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, pesta porcină africană s-a manifestat în mai multe gospodării din judeţul Vrancea, dar cu un număr mic de animale.

Un vrâncean care deţine o exploataţie de aproape 196 de porci a rămas fără animale din cauza virusului Pestei Porcine Africane.

Suspiciunea a apărut în week-end, după ce doi porci au murit iar virusul a fost confirmat de analizele făcute la laboratorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală iar serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Prin urmare, toţi porcii din gospodărie au fost evaluaţi, eutanasiaţi, îngropaţi iar zona a fost dezinfectată.

"Gospodăria din localitatea Odobesti, judeţul Vrancea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei. Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie", a anunţat DSVSA Vrancea.

Potrivit acestora, proprietarul animalelor care au murit vor beneficia de despăgubiri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite