Zece candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă de la examenul de Bacalaureat, în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost scoşi din săli, fiind surprinşi cu fiţuici şi telefoane mobile. Peste 2.000 de candidaţi s-au înscris în judeţ la prima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a examenului.

Candidaţii eliminaţi ieri de la proba scrisă la Limba şi literatura română nu vor mai putea da examenul două sesiuni la rând. În plus, nu le vor fi recunoscute nici probele susţinute până acum.

„În afara candidaţilor eliminaţi, alte probleme nu au mai fost semnalate. În toate sălile examenul a început la ora 10.00“, a declarat inspectorul şcolar Cerasela Cremene, secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat din Dolj.

Candidaţii care rămân pe tuşă până în 2013 se prezentaseră la centrele de examen organizate la grupurile şcolare „Energetic“, „Traian Demetrescu“, „Matei Basarab“, „Căi Ferate“, la colegiile tehnice „Neniţescu“ din Craiova şi „Ştefan Milcu“ Calafat. Pentru această primă probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2011 s-au înscris 2.125 de absolvenţi de liceu. Subiectele le-au părut unora dintre ei mai uşoare decât cele din vară.

„Eu zic că partea a treia a fost mai acceptabilă acum. Sper să iau o notă mai bună şi să se termine totul cu bine, ca să mă pot înscrie la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, la Management, în Craiova“, a spus Alex Căluşeriu, absolvent al Liceului Ştefan Odobleja. Colega lui de şcoală, Greta Ciocan, a recunoscut că a surprins-o subiectul cu nuvela, pentru că, observând că s-a dat ceva asemănător anul trecut, nu a mai învăţat-o. „Nici nu m-am gândit că o să fie şi nuvela. Asta este. Am făcut la subiectul despre prietenie. Acum m-am pregătit mai bine. Am făcut meditaţii în particular, că dacă mă duceam la şcoală dormeam cu capul pe bancă“, a afirmat Greta Ciocan.

Deloc stresaţi de camerele video şi mulţumiţi de felul în care se organizează acum Bac-ul s-au declarat câţiva dintre absolvenţii Colegiului Economic Ghoerghe Chiţu. „Nu e corect să ai subiecte la fel de grele la română ca cei care fac filologie, dar asta este. Oricum e mai bine organizat examenul. Înainte dădeai bani să treci, acum treci dacă înveţi. Şi nu e niciun stres cu camerele de supraveghere. Nu din cauza lor se pică“, a precizat Iulia Boruz.

Pentru proba obligatorie a profilului, cea de pe 31 august, în Dolj s-au înscris la matematică 3.200 de absolvenţi de liceu şi 33 la istorie. Vineri, 2 septembrie, urmează proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca duminică să se afişeze rezultate, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile. Mediile finale vor fi anunţate la 7 septembrie.

La prima sesiune a Bacalaureatului, procentul de promovabilitate în Dolj a fost de 40,84. Zece au luat nota maximă, 26 au fost eliminaţi, iar 4.078 au fost declaraţi respinşi, peste 3.700 dintre ei având medii mai mici de cinci.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite