Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, fără lămpi care distrug microbii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie din Bucureşti a sesizat că la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova nu există lămpi cu ultraviolete, care distrug microbii din atmosferă. Angajaţii spun că lămpi există, numai că trebuiau înlocuite în urmă cu 24 de ani.

O comisie din Bucureşti a semnalat că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova nu sunt lămpi care distrug microbii. "Nu există lămpi UV (cu ultraviolete - n.r)", scrie în raportul întocmit de medicul Mădălina Burecu, din cadrul Compartimentului de monitorizare evaluare unitatea centrală de coordonare a programului naţional de control al tuberculozei. Angajaţii spun că lămpi există, numai că sunt vechi de trei decenii şi trebuiau schimbate de 24 de ani. "Sunt vechi tuburile, media lor de viaţă este cam de şase ani", a spus asistentul coordonator Marian Pandelescu. Conducerea spitalului susţine că nu au fost fonduri pentru achiziţia unor lămpi noi. "Nu există dintr-un singur motiv: ele sunt pe investiţii, iar eu pe investiţii n-am avut niciun ban la buget. Anul acesta sunt prevăzute în planul de achiziţii şi le vom achiziţiona", a declarat conferenţiar doctor Iulian Diaconescu, managerul spitalului. 

Află mai multe despre lipsurile de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din ediţia de mâine Adevărul de Oltenia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite