Leacuri din bătrâni pentru răceală. Reţeta cartofilor stropiţi cu spirt sau ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea schimbătoare a început deja să creeze probleme de sănătate. Cazurile de răceală sunt din ce în ce mai dese, iar medicii avertizează că numărul îmbolnăvirilor va fi în perioada următoare tot mai mare. Iată câteva leacuri pe care bătrânii încă le mai folosesc şi spun că dau cel mai bun randament atunci când îţi curge nasul, tuşeşti sau te doare gâtul.

Tanti Eleodora Calotă este din localitatea doljeană Podari şi spune că niciodată nu a luat medicamente atunci când a prins-o răceala. "Important este să intervenim imediat, nu să lăsăm boala să se instaleze în tot corpul nostru", spune femeia. Iată câteva leacuri băbeşti propuse de Eleodora Calotă, în vârstă de 84 ani:

Ceaiul de ceapă face minuni

Spălaţi două cepe foarte bine şi puneţi-le la fiert cu coajă cu tot. Trebuie să dea câteva clocote bune, apoi oprim focul şi acoperim vasul cu un prosop. Îl lăsăm să se liniştească câteva minute, apoi strecurăm lichidul. Ceaiul trebuie să-l bem fierbinte-cald. Va avea un efect foarte bun atunci când ne doare pieptul, gâtul sau când tuşim.

Cartofi stropiţi cu spirt sau ţuică

Tanti Eleodora spune că preferă ţuica atunci când foloseşte acest leac, dar dă rezultate bune şi dacă se foloseşte spirt medicinal. Cartofii se dau pe răzătoare, se scurg bine, se întind apoi pe o cârpă şi se stropesc generos cu ţuică sau spirt. Cârpa se leagă apoi în jurul gâtului. Este leacul care "trage" răceala şi te scapă de durerea de gât.

Sare pe piept

Încălziţi doi pumni de sare într-o tigaie. Puneţi apoi sarea într-un săculeţ şi aşezaţi-l direct pe piept. Repetaţi acelaşi procedeu de două, trei ori înainte de a adormi. Veţi avea o noapte liniştită, iar dimineaţa vă veţi simţi mult mai bine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite