Hainele „de firmă“ vândute în târgul din Craiova erau de fapt produse contrafăcute din China. Poliţiştii le-au confiscat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul municipal din Craiova este locul unde oamenii vin să cumpere produse „de firmă“, la preţuri avantajoase. Cel puţin, asta credeau până acum. Poliţiştii au stabilit că mare parte din obiectele de îmbrăcăminte, încălţăminte, dar şi aşa-zisele băuturi fine vândute în Târg sunt, de fapt, contrafăcute şi provin din China sau Turcia. Peste 1.000 de articole, în valoare de 200.000 de lei, au fost confiscate.

Descinderile au avut loc duminică, 4 noiembrie, în Târgul Municipal Craiova. Poliţiştii de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Dolj spun că aveau informaţii că în locaţia special amenajată pentru vânzarea produselor second hand se comercializează haine contrafăcute.

Tarabele au fost luate cu asalt, iar suspiciunile s-au dovedit a fi întemeiate. Poliţiştii au ridicat de la faţa locului bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, dintre care 1.102 produse textile, 151 de perechi de încălţăminte şi 30 de litri de băuturi alcoolice.

Imagine indisponibilă

S-au constatat şapte infracţiuni, dintre care şase prevăzute de Legea nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice şi una conform Codului Fiscal.

"Poliţiştii doljeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală. Obiectivul prioritar al acţiunii l-a constituit prevenirea şi descurajarea infracţionalităţii în domeniu, precum şi identificarea, documentarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care introduc şi comercializează, în judeţul nostru, produse piratate sau contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri