FOTO Trei biserici din lemn vor fi strămutate din Gorj la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bisericile din lemn vor fi aduse la Craiova, iar primăria oraşului a stabilit să fie introduse în circuitul turistic. Cele trei lăcaşe de cult sunt o donaţie a Mitropoliei Olteniei către municipalitate.

Cele trei biserici din lemn vor fi amplasate în spaţii cu multă verdeaţă pentru a fi puse în evidenţă. Restaurarea şi strămutarea se va face în funcţie de oferta cea mai avatajoasă din punct de vedere economic. Valoarea contractului se ridică la suma de 16.800.000 lei, iar banii vor fi suportaţi din bugetul municipalităţii.  

Biserica „Din Văi” datează din anul 1770 şi a fost ctitorită de Mihail Dulumiţă. Lăcaşul de cult are o lungime de aproximativ 16 metri şi o lăţime de 5 metri. Construcţia face parte din lista monumentelor istorice şi va fi amplastă în curtea Spitalului Boli Infecţioase „Victor Babeş”.  

 

Biserica „Comăneşti” poartă  hramul Înălţarea Domnului şi datează don anul 1798. Lăcaşul de cult va fi amplasat într-o zonă pietonală în vecinătatea catedralei „Sf. Dumitru” şi a Casei Băniei, într-o zonă pietonală.

image
image

Biserica Pocruia este clasat ca monument istoric şi poartă hramul „Sf. Andrei”. Construcţia datează din anul 1807 şi are o lungime de 11,50 metri şi 5 metri lăţime.   
 
 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite