Dragoş Tiugan a fost arestat în Insulele Canare. Fiul medicului neurolog este acuzat de fraudă informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tiugan a fost arestat în Insulele Canare
Dragoş Tiugan a fost arestat în Insulele Canare

Dragoş Tiugan este liderul unei reţele de falsificatori de carduri din Craiova, Slatina şi Bucureşti. Grupul infracţional condus de fiul medicului neurolog a acţionat şi în Italia. Prejudiciul se ridică la suma de un milion de euro.

Fiul medicului neurolog a fost arestat în anul 2010, de procurorii DIICOT Craiova, pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea unor echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate. Faptele pentru care Tiugan şi membrii grupului au fost acuzaţi au fost comise pe teritoriul României. Dragoş Tiugan a fost pus în liberate şase luni mai târziu, iar dosarul lui se află pe rol la Tribunalul Dolj.

A vândut tot şi a plecat în Insulele Canare

Dragoş Tiugan şi membrii grupului infracţional erau căutaţi şi de autorităţile din Milano. Au reuşit să sustragă fraudulos din conturile unor oameni din Italia un million de euro. Fiul medicului neurolog şi-a vândut totul şi s-a mutat în Insulele Canare. Vineri a fost reţinut, iar astăzi a fost extrădat în Italia, acolo unde va trebui să răspundă tot pentru aceleaşi infracţiuni de care este acuzat şi în România. Grupul infracţional este format din 18 persoane.

Tiugan era parteneri de afaceri cu Iustin Covei

Procurorii DIICOT Craiova au mai stabilit că Iustin Covei, fiul judecătorului Covei şi Dragoş Tiugan, colaborau uneori. Tiugan chiar l-a avertizat pe Covei că va fi arestat  „M-au acolit ca la slalom. Aveam atelier împreună. Ce să zic mai multe, bă nene. Le-am zis cu cinci zile înainte. Faceţi curta că este belea.“, vorbea pe messenger Tiugan cu un amic. De frică ca nu cumva să fie şi el reţinut, Tiugan a fugit de acasă în momentul în care Iustin Covei a fost luat pe sus de mascaţi.

11 percheziţii domiciliare au avut loc ieri în Craiova, iar trei tineri care fac parte din grupul lui Tiugan au fost reţinuţi. Aceştia au primit mandate de arestare pentru cinci zile. Florin Cătălin Amzolin, în vîrstă de 29  de ani, Marian Cristian Stepan, în vîrstă de 35 de ani şi Alin Cristian Hetrancă, în vîrstă de 30 de ani din Craiova, vor fi extrădaţi în Italia „Liderul grupului infracţional este Dragoş Tiugan. Există mandate europene pe numele tuturor membrilor reţelei. Sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea unor echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate“, a spus Adrian Glugă, procurer şef în cadrul DIICOT Craiova.

VIDEO-

Au fost ridicate mai multe probe

În urma percheziţilor din locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe probe „Au fost găsite 40 de CD blank, 15 carduri bancare, 12 laptop-uri, 80 de CD-uri şi DVD-uri, 40 de telefoane mobile şi părţi component ale dispozitivelor de skimming“, a spus Silviu Văcaru, şeful Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog Craiova.
 
Fiul neurologului Tiugan a mai fost acuzat în 2004 că a confecţionat şi comercializat aparate electronice menite să pirateze bancomatele.  Cu informaţiile obţinute a clonat carduri şi a reuşit să sustragă sume mari de bani din mai multe bancomate. După mai aproximativ doi ani, justiţia a decis să nu primească nici măcar o zi de închisoare pe motiv că nu este recidivist.

Dragoş Tiugan a fost angajat la RAR Dolj pe funcţia de inginer.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite