Craiova: Prichindeii, gazde primitoare pentru oaspeţi din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii craioveni au dansat „Căluşul“ în faţa oaspeţilor
Copiii craioveni au dansat „Căluşul“ în faţa oaspeţilor

Preşcolarii Grădiniţei 59 din Craiova au avut cinci zile la dispoziţie să le demonstreze celor 26 de profesori, veniţi din Bulgaria, Italia, Turcia şi Polonia, că sunt extrem de talentaţi şi pot cu succes face spectacole de neuitat.

Micuţii le-au mai dovedit în fiecare zi că sunt ascultători şi ştiu să ia în serios lucrurile importante, cum este grija faţă de natură. Căci, oaspeţii străini, i-au în serios ecologia, aspect care i-a şi adus în echipa parteneriatului multilateral Comenius, alături de Grădiniţa 59,  „Pământul este mica noastră casă verde“, parteneriat început în anul 2009, prin programul de Învăţare pe Tot Parcursul vieţii, finanţat de Comisia Europeană.

Spectacol Grădiniţa 59

Copiii s-au transformat în mici artişti şi au prezentat un program de toată frumuseţea, cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti, au intonat imnul fiecăreia dintre ţările reprezentate de profesorii străini, iar în final imnul Uniunii Europene. O surpriză pregătită acestora a venit şi din partea cadrelor didactice de la grădiniţă, vizită la Palatul Parlamentului.



Acum, fiecare echipă din acest parteneriat european lucrează pentru realizarea a două manuale, care odată tipărite vor folosi drept bază de studiu atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru cei mici. „Unul va fi un manual pentru profesori, despre cum să-i învăţăm pe copii despre elementele apă, aer, foc, ajutându-i să înţeleagă importanţa acestora“, a spus Doina Orăşel, de la Grădiniţa 59.

Grădiniţa 59
Grădiniţa 59


Colţul Comenius, cum a fost botezat locul din grădiniţă unde se află toate obiectele, creaţii ale copiilor sau daruri de la partenerii străini, urmează acum să fie completat cu ultimele achiziţii, asta pentru a se face un portret complet şi viu al unui parteneriat special pentru toţi cei implicaţi. Parteneriatul se va încheia oficial pe 31 iulie annul acesta.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite