Craiova: Oficial de la Vamă despre cazul rambursării taxelor către Ford: „Legea trebuie să fie una singură. Vom face recurs!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a precizat că va face recurs în cazul rambursării unor taxe vamale în valoare de 3,5 milioane de dolari către Ford.

După ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat ieri câştig de cauză companiei Ford, conducerea Direcţiei Vamale Craiova a precizat că va ataca hotărârea instanţei craiovene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Noi credem, alături de Autoritatea Naţională a Vămilor, că avem dreptate. Ne-am consultat şi punctul nostru de vedere este acelaşi, în conformitate cu legislaţia europeană. Legea trebuie să fie una singură, aşa că vom face recurs. Să sperăm că Înalta Curte se va apleca mai atent asupra acestui dosar”,a declarat Dan Matei, directorul DRAOV Craiova.


Curtea de Apel a publicat astăzi, pe portalul instanţelor, soluţia în cazul acestui dosar. „Obligă pârâta DRAOV Craiova la eliberarea autorizaţiei pentru regimul de perfecţionare activă - sistemul cu suspendarea începând cu data de 13.12.2007. Obligă pârâtele ANAF, ANV - Direcţia Tehnici de Vămuire şi Control Vamal şi Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova la rambursarea drepturilor de import achitate de reclamantă în perioada 13.12.2007 - 16.12.2008. Respinge cererile având ca obiect anularea Deciziei nr. 2662/THR/04.02.2009 şi a deciziei nr. 66662/THR/11.12.2008 emise de ANV - Direcţia Tehnici de Vămuire şi Tarif Vamal, precum şi a deciziilor nr. 43908/16.12.2008 şi nr. 43907/16.12.2008 emise de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia Curţii de Apel. De precizat este faptul că Ford nu a precizat, în cadrul acţiunii, care este cuantumul total al sumelor pe care statul român ar trebui să i le returneze.
Reamintim faptul că magistraţii Curţii de Apel au admis ieri acţiunea companiei Ford şi au dispus rambursarea  taxelor plătite de Ford pentru importuri de subansamble şi piese pentru cutii de viteză din perioada decembrie 2007-decembrie 2008, cuantumul acestora fiind estimate de Direcţia Vamală la 3,5 milioane de dolari. Ford a depus acţiunea în luna martie a anului trecut.

"In absenta unei comunicari oficiale din partea Curtii, consideram ca nu este adecvat sa comentam in acest moment. Odata ce instanta de judecata va emite o hotarare definitiva, vom putea face comentarii pe aceasta tema",a declarat Nadia Crişan, membru în Consiliul de Administraţie al Ford.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite