Craiova: Constantin Guia cultivă dovleci uriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Constantin Guia cultivă dovleci uriaşi
Craiova: Constantin Guia cultivă dovleci uriaşi

Pentru a le oferi copiilor un trai mai bun, s-a apucat de agricultură. Este acum mare cultivator, pentru că de-a lungul timpului a învăţat secretele pământului.

Pe nea Constantin Guia l-am găsit în Piaţa Centrală din Craiova, unde, mândru nevoie mare de dovlecii lui uriaşi, ne-a atras atenţia. Bărbatul şugubeţ din fire ştie cum să îşi atragă clienţii şi să îşi vândă toată marfa.
Are pe tarabă puşi la înaintare dovlecii cei mai frumoşi. Nu există craiovean care să treacă pe acolo şi să nu se oprească măcar o clipă să admire frumuseţe de dovleci. „Anul acesta am adus pe piaţă dovleci pinguini, aşa cum le-am spus eu. Sunt dulci, au formă lunguiaţă şi cântăresc până la 25 de kilograme. Am făcut senzaţie cu ei aici. Să vedeţi săptămâna viitoare cu ce o să vin pe piaţă de Ziua Recoltei. Am păstrat acasă, la Leu, ceva aparte, o să dau gata pe toată lumea“, a spus bătrânul cu dovleci pinguini din Piaţa Centrală.

O copilărie cu lipsuri

Bărbatul povesteşte că în copilărie nu a dus-o tocmai bine. A fost nevoit să renunţe la şcoală pentru că părinţii nu aveau bani să îl ajute. S-a angajat cu ziua pe unde putea.
A avut noroc să lucreze ca şofer mai târziu şi abia atunci a putut să mai pună un ban deoparte. A muncit zi şi noapte pentru a-şi face un rost în viaţă. Abia când a avut o căsuţă a lui s-a căsătorit cu aleasa inimii.

Nu ştia ce să facă pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Un vecin i-a spus că din agricultură poate face bani frumoşi. Aşa că a început, treptat, treptat, să îşi cumpere câte un teren. Acum, după aproximativ 45 de ani de muncă, simte că este împlinit.
Nu m-am gândit niciodată că o să mă îmbogăţesc, dar la momentul acesta nu mă pot plânge că o duc rău. Din dovlecii aceştia uriaşi eu am făcut bani. La început familia nu mi-a dat mari şanse de reuşită, dar mai apoi toţi au început să îmi dea o mână de ajutor“, a povestit Constantin Guia.

Citiţi continuarea poveştii vieţii lui Constantin Guia în

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite