Craiova: Brahms şi Beethoven, la Filarmonica Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul Alexandru Iosub le va oferi melomanilor o seară de neuitat
Dirijorul Alexandru Iosub le va oferi melomanilor o seară de neuitat

Filarmonica Oltenia le-a pregătit melomanilor o seară cu totul specială, care se împarte între Beethoven şi Brahms, sub bagheta dirijorului Alexandru Iosub.

Vioara lui Gabriel Croitoru, violoncelul mânuit de Anton Niculescu şi pianul la care se va aşeza Mihai Ungureanu sunt garanţia unei revelaţii muzicale alături de Orchestra simfonică a instituţiei. Pentru cei mai mulţi dintre spectatori va fi şi o bucurie să retrăiască atmosfera unei producţii cinematografice renumite. Este vorba despre filmul „Vă place Brahms?“,  din 1961, inspirat de „Poco allegretto“, partea a III-a din Simfonia a III-a în Fa major, de Brahms. Regia este semnată de Anatole Litvak.
 
Solişti de talie mondială

Numele violonistul Gabriel Croitoru a fost rostit în peste 500 de concerte, susţinute în Europa, în Asia, în colaborări cu Filarmonica Regală din Londra, cu Orchestrele simfonice din Lyon şi Monte Carlo. În prezent este solist concertist al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti. Violoncelistul Anton Niculescu a concertat pe scene de prestigiu precum Scala din Milano, Bellini din Catania. Violoncelul său datează din 1709, având celebra marcă Pietro Guarnierius - Mantova. Pianistul Mihai Ungureanu, solist concertist al Filarmonicii Oltenia, a traversat lumea şi a cântat în importante centre culturale. Biletul pentru astă-seară este 15 lei, însă elevii, studenţii şi pensionarii îl pot achiziţiona cu 8 lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite