BAC 2011 Craiova, sesiunea din toamnă. Peste 2.000 de candidaţi din Dolj susţin prima probă scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj apar înscrişi 2.125 de absolvenţi de liceu, la proba E, cea scrisă la Limba şi literatura română. Examenul începe la 9.00 şi durează trei ore.

UPDATE Zece candidaţi au fost eleiminaţi din examen astăzi, fiind prinşi cu fiţuici şi telefoane mobile. Aceştia se prezentaseră la centrele organizate la grupurile şcolare „Energetic“, „Traian Demetrescu“, „Matei Basarab“, „Căi Ferate“, colegiile tehnice „Neniţescu“ din Craiova şi „Ştefan Milcu“ Calafat.

Ca şi la sesiunea din vară a bacalaureatului 2011, candidaţii sunt supravegheaţi video în timpul derulării probei. De asemenea, nu li se permite accesul în săli cu telefoane mobile sau alte materiale din care s-ar putea inspira.

La prima sesiune a bacalaureatului, unde procentul de promovabilitate în judeţul Dolj a fost de 40,84%, s-au prezentat 6.810 candidaţi, din care 26 au fost eliminaţi, iar 4.078 au fost declaraţi respinşi, peste 3.700 dintre ei având medii mai mici de cinci. Absolvenţii care au fost eliminaţi din examen pentru fraudă nu pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, conform metodologiei.

Calendarul desfăşurării probelor scrise:

29 august 2011 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

30 august 2011 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – proba
scrisă

31 august 2011 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba
scrisă

2 septembrie 2011 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba
E)d) – proba scrisă

Rezultatele se vor afişa pe 4 septembrie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile.

7 septembrie este data afişării rezultatelor finale.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum se desfăşoară cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an!


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite