VIDEO Sorin Blejnar audiat la DNA în dosarul corupţiei din portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful ANAF a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de la Vama Constanţa Agigea, în care a fost citat ca martor.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost citat ca martor în dosarul corupţiei din Vama Constanţa Agigea,. În acelaşi dosar este cercetat şi senatorul Mircea Banias, precum şi fostul secretar general de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Laurenţiu Mironescu.

Numele lui Blejnar apare de mai multe ori în interceptările din dosarul contraabandei din portul Constanţa. În 24 iulie 2010 senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, într-o discuţie cu  Eugen Bogatu (la acea dată diretor în cadrul Companiei Porturilor maritime Constanţa), că va interveni pe lângă preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Durbac este de asemenea arestat în dosarul corupţiei din portul Constanţa.

La ieşirea de la audieri Blejnar a afirmat că nu a purtat nicio discuţie de acest gen cu Banias şi că nu este implicat în contrabanda din portul Constanţa. El a declarat că i se pare firesc să fie chemat la DNA să lămurească diverse aspecte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite