VIDEO Marea „fierbe“ şi alungă gerul. Februarie aduce vreme mai caldă în Dobrogea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Neagră, în fierbere. Plaja Modern, Constanţa FOTO/VIDEO Eugen Tănăsescu
Marea Neagră, în fierbere. Plaja Modern, Constanţa FOTO/VIDEO Eugen Tănăsescu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru regiunea Dobrogei pentru începutul lunii februarie. Veştile sunt îmbucurătoare: vremea se încălzeşte.

Meteorologii anunţă că după data de 31 ianuarie, regimul termic va marca o creştere faţă de gerul care a marcat sfârşitul lui ianuarie, cu temperaturi coborând până la minus 17 grade Celsius.

În zilele de 2 - 3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius ziua şi 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru această dată. În intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

În a doua săptămână va avea loc o răcire cu 5 - 6 grade, iar către finalul intervalului de prognoză temperaturile vor creşte din nou.

Între timp, Marea Neagră oferă un spectacol inedit. În ciuda temperaturilor atmosferice atât de joase, marea n-a îngheţat, iar diferenţa de temperatură dintre atmosferă şi apa mării duce la apariţia aburilor. Vaporii se ridică de la suprafaţa apei şi marea pare că fierbe.  

Vă mai recomandăm

FOTO Extremele vremii. Luni s-a făcut baie în mare. Marţi plouă, tună şi fulgeră

Bobotează la temperaturi de primăvară. Vestitul ger al Bobotezei, înlocuit la malul mării de vreme frumoasă

Pe acoperişul Constanţei. Vedere din zona veche a oraşului, plaja Modern şi Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite