UPDATE Un scafandru profesionist a murit la Mamaia. Bărbatul aduna geamanduri din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrul a ieşit din apă şi a murit pe mal. Poliţiştii au demarat o anchetă
Scafandrul a ieşit din apă şi a murit pe mal. Poliţiştii au demarat o anchetă

Deces suspect în staţiunea Mamaia. Un scafandru a murit în urmă cu puţin timp în dreptul hotelului Iaki din Mamaia, la scurt timp după ce a ieşit din apă. Fima celui decedat avea contract cu Apele Române pentru această operaţiune.

Oamenii legii spun că bărbatul se ocupa cu recuperarea unor geamanduri şi altor obiecte metalice de sub apă. El era îmbrăcat în costum de neopren şi venise încălţat cu cizme şi înarmat cu o bară metalică şi o sfoară.

La un moment dat, bărbatul a ieşit din apă şi le-a spus colegilor săi că se simte rău şi că îl dor umerii.

Câteva minute mai târziu el şi-a pierdut cunoştinţa. cei de pe plajă au chemai imediat ambulanţa. Cadrele medicale au încercat să-l resusciteze, dar eforturile lor au fost zadarnice.

Bărbatul a fost declarat decedat după mai bine de 40 minute.

Rudele celui decedat spun că acesta era scafandru profesionist şi că nu a avut până acum probleme de sănătate. El avea de făcut o lucrare la o adâncime de un metru şi jumătate. Băiatul lui este cel care i-a acordat primul ajutor. 

În urma primelor cercetări s-a stabilit că persoana decedată se numeşte Nicolae Roşca şi era din Năvodari. El avea 50 ani şi era proprietarul unei firme care se ocupa cu lucrări subacvatice.Soţia bărbatului spune că nu îl ştia să aibă probleme cu inima şi nu era supărat. Miecuri dimineaţă el şi-a băut cafeaua în familie şi apoi a plecat să termine lucrarea din staţiunea Mamaia alături de fiul său.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la Morga Cimitirului Central din Constanţa unde va fi supus necropsiei. Medicii legişti vor stabili dacă moartea a survenit din cauze naturale (probleme de sănătate) sau s-a datorat unei defecţiuni la costumul de scafandru.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Cătălin Anton a declarat pentru Adevărul că firma celui decedat avea contract cu DADL pentru această lucrare.

"În urmă licitaţiei publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, desfăşurată în luna iunie 2013, a fost încheiat contractul între ABADL şi SC Opal Construct SRL. 

Conform prevederilor contractuale, executantul (SC Opal Construct SRL) are obligaţia de a execută lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea/demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival. În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţă operaţiunilor executate. 

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral îşi exprimă profundul regret faţă de decesul scafandrului Roşca Nicolae care a survenit în cursul zilei de astăzi, în timpul unor operaţiuni de demontare a sistemului de semnalizare şi transmite familiei sincere condoleanţe pentru tragedia produsă", a precizat Cătălin Anton. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite