UPDATE FOTO Debut cu ploaie la NEVERSEA 2018. Programul primei zile al celui mai mare festival de pe plajă din Europa, încurcat de Codul Portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare festival desfăşurat pe o plajă din România, NEVERSEA, începe joi, 5 iulie. Timp de patru zile, peste 200 de artişti vor cânta pe cele şase scene amplasate pe plaja Modern din Constanţa.

UPDATE ORA 15.00 Organizatorii NEVERSEA au anunţat că programul artistic se va derula conform calendarului anunţat. „Ploaia va trece, festivalul continuă. Nu se amână nimic, nu se închide nicio scenă, vom anunţa dacă intervin modificări în program“, a precizat echipa NEVERSEA pe pagina festivalului

Spectatorii nu au voie cu umbrele la festival, ei fiind protejaţi de ploaie doar de sacii de plastic sau de pelerinele aduse de acasă. Ploaia a stat pentru puţin timp, apoi a reînceput să cadă. 

Internauţii fac haz de necaz, comparând NEVERSEA cu Arca lui Noe, Electric Castle (festivalul de la Cluj, concurent cu Untold-ul, care are mereu parte de ploaie), cu un concurs de tricouri ude, iar fanii municipalităţii ironizează criticii care „ar fi în stare să învinuiască primăria“ că a stricat şi vremea. 

GALERIE FOTO 

UPDATE 12.00 Festivalul NEVERSEA a debutat cu ploaie de Cod Galben, transformat în Cod Portocaliu. Spectatorii care au început să vină s-au adăpostit sub corturile instalate pe plajă.

Avertizarea meteorologică este valabilă până la ora 14.10 a zilei de joi, 5 iulie, în judeţul Constanţa. Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie semnalează cantităţi de apă ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. 

La ediţia din acest an, în cele patru zile de festival este aşteptat un trafic de peste 250.000 de persoane din ţară şi din străinătate, dar şi peste 200 dintre cei mai buni artişti ai momentului. 


Ploaie la NEVERSEA Foto Călin Gavrilaş

image

De siguranţa festivalierilor se vor ocupa peste 1.600 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici. În perimetrul festivalului vor fi amplasate şi două spitale de campanie SMURD şi 3 puncte de prim ajutor. 

În logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 20 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi o creştere de peste 30 la sută a ecranelor led şi a efectelor speciale. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri şi arhitecţi, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA din acest an.

Prima zi de festival debutează de la ora 12.00, iar distracţia va continua până dimineaţă, după ora 6.00.

image

                                         NEVERSEA 2018 - Programul primei zile

Pentru protecţia plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn şi peste 8.000 mp de podele protecţie trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraş de 40.000 de locuitori din  România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de aproximativ 30 kilometri. 



Pentru ca traficul în oraş şi în staţiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile în care se va desfăşura marele eveniment, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa  va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS,  ''NEVERSEA''   cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis .  Autobuzele vor circula  non stop, în perioada 5-9 iulie,  pe traseul:  Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta,  Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Autobuzele care deservesc aceasta linie vor circula începând cu data de 05 iulie 2018. 


Neversea 2018, plaja Modern Constanţa Foto Călin Gavrilaş 

image

Intervalul de succesiune va fi între  orele 08.00-24.00 de 10 minute, iar între  24.00-08.00 de 16 minute. Tot pentru perioada festivalului “NEVERSEA” vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 05.08.2018, ora 09:00 şi 09.08.2018, ora 09:00 programul de transport va fi non stop. Pentru aceasta perioada, liniile 2-43 şi 5-40 vor circula şi în intervalul orar 24.00 – 05.00 cu o succesiune de 30 minute.
 
Toţi cei care vor să se deplaseze la festival pot să achiziţioneze abonamente RATC pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate  achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis  va fi amplasat punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop. 

Neversea 2018, plaja Modern Constanţa Foto Călin Gavrilaş

image

Pe aceeaşi temă:

Programul Festivalului NEVERSEA 2018. Sunt puse în vânzare biletele de o zi

FOTO Organizatorii Festivalului Neversea, despre poluarea fonică: „Beneficiile pentru comunitate compensează eventualul disconfort“

Măsuri drastice de siguranţă la Festivalul Neversea: 1.600 de oameni ai legii vor veghea la siguranţa tinerilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite