UPDATE Deţinutul evadat a fost capturat în Gara Constanţa, după 11 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinutul a profitat de un moment de neatenţie al cadrelor care îl păzeau pe el şi pe colegii săi şi a fugit dintr-un punct de lucru. Bărbatul, condamnat în anul 2011 pentru furt, urma să fie eliberat condiţionat peste numai două luni.

UPDATE. Ora 0:48

Deţinutul fugar a fost capturat la puţin timp după miezul nopţii în zona parcului din faţa Gării Constanţa. 

O patrulă formată din doi ofiţeri şi un agent din cadrul Penitenciarului Poarta Albă l-au identificat pe barbatul care era căutat de mai bine de 11 ore. Fugarul a fost încarcerat în Penitenciar.

Alarma a fost dată astăzi după orele prânzului. Conducerea Penitenciarului Poarta Albă din Constanţa susţine că bărbatul era încadrat la un regim semi-deschis pentru că nu a creat niciun fel de probleme în cei doi ani de detenţie. 

Alexandru Puenaru, în vârsta de 28 ani lucra astăzi alături de alţi 20 deţinuţi la o clădire aflată în Constanţa. Bărbatul era încadrat că muncitor necalificat şi era repartizat pe un şantier pe Bulevardul I.C. Bratianu din muncipiul Constanţa. Grupa de deţinuţi era păzită de doi gardieni. După ora 13:00 aceştia au văzut că individul lipseşte şi şi-au anunţat superiorii, dar şi Poliţia şi Jandarmeria. 

Alexandru Puenaru are 28 ani, domiciliul în localitatea Giurgiu, constituţie slabă, înălţime de 175 cm, păr şaten închis şi în momentul părăsirii punctului de lucru purta pantaloni scurţi, un tricou de culoare roşie incripţionat cu un desen cu flăcări şi pantofi sport. 

Bulevardul pe care lucra bărbatul a fost acum blocat de poliţie şi jandarmerie, iar toată zona este scotocită de forţele de ordine. În acelaşi timp, conducerea penintenciarului a demarat o anchetă internă pentru stabilirea condiţiilor în care s-a fazut nevăzut deţinutul. 

Individul era cunoscut ca o persoană care nu a creat niciun fel de probleme pe perioada detenţiei. El a fost condamnat la 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt, dar urma să fie prezentat comisiei de eliberare condiţionată la începutul lunii august. Fapta lui de astăzi îi va asigura încă un an după gratii.

Vă mai recomandăm:

UPDATE Deţinutul evadat din Penitenciarul Botoşani a fost prins

Evadare ca-n filme în Canada: doi deţinuţi au fugit cu elicopterul. Fugarii au fost prinşi câteva ore mai târziu

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite