UPDATE Audierea lui Mircea Băsescu în dosarul familiei Bercea, amânată pentru că nu s-au prezentat la proces avocaţii inculpaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu va fi audiat la Tribunalul Constanţa.
Mircea Băsescu va fi audiat la Tribunalul Constanţa.

Un nou termen în dosarul în care cinci dintre membrii familiei lui Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a avut loc marţi, 10 martie, la Tribunalul Constanţa. Cu acest prilej ar fi trebuit audiaţi Fănica Anghel şi Mircea Băsescu. În cele din urmă instanţa a amânat cauza pentru că nu s-au prezentat la proces avocaţii inculpaţilor.

Fănica Anghel şi Mircea Băsescu urmau să fie audiaţi la acest termen. Instanţa a fost nevoită să amâne cauza pentru că cei doi apărători ai inculpaţilor, Pavel Abraham şi Anişoara Stan, nu s-au prezentat la proces şi nici nu şi-au trimis înlocuitori. Ei urmează să prezinte dovezi ale faptului că nu au putut ajunge astăzi la Constanţa în caz contrar putând fi amendaţi.

Cei doi avocaţi vor fi anunţaţi de Tribunalul Constanţa ca în cazul în care nu se vor putea prezenta la vreun alt termen şi nici nu au posibilitatea să li se asigure substituirea, atunci trebuie să anunţe din timp instanţa pentru ca un apărător din oficiu să aibă timp să studieze dosarul.

Următorul termen pe fond a fost fixat pe data de 31 martie. Atunci vor da declaraţii în faţa instanţei Fănica Anghel şi Mircea Băsescu. De asemenea, pe data de 18 martie este un termen intermediar în cadrul căruia Tribunalul ia în discuţie măsura controlului judiciar în privinţa Izaurei Anghel şi a lui Grinică-Ion Anghel. 

La termenul precedent au dat declaraţii în faţa instanţei Florin Anghel, Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel. Cei trei au susţinut că familia lor a oferit suma de 600.000 de euro lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină pentru scoterea lui Bercea Mondial din închisoare. Ei au precizat că jumătate din aceşti bani ar fi fost daţi lui Traian Băsescu pentru că şeful statul din acea perioadă să intervină la magistraţii din Craiova în favoarea lui Bercea.

După ce Bercea Mondial a fost condamnat, ei şi-au cerut banii înapoi, dar nu au primit de la Mircea Băsescu decât aproximativ 265.000 de euro şi multe promisiuni, el spunându-le tot timpul că lucrurile se vor rezolva. În cele din urmă atunci când Florin Anghel şi Izaura Anghel l-au ameninţat cu faptul că vor face un denunţ la DNA şi vor da înregistrările cu Mircea Băsescu în mass-media, aceasta din urmă le-a promis că le va da suma datorată. Însă el le-a organizat un flagrant cu sprijinul procurorilor DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus la data de 23 iunie 2014, trimiterea în judecată a cinci membri ai familiei lui Bercea pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Este vorba de Marius Constantin, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă; Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante; Grinică Ion Anghel – minor (17 ani, frate cu Izaura Anghel), acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante.

De asemenea, în acest dosar mai sunt judecaţi Florin Anghel, frate cu Izaura şi Grinică-Ion Anghel, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.


Mai citiţi şi:

UPDATE Cererea familiei lui Bercea Mondial de strămutare a procesului, respinsă de Curtea de Apel Constanţa. Decizia este definitivă

Ginerele lui Bercea Mondial, judecat în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite