Un velier aflat în Marea Neagră, în pericol de scufundare

0
Publicat:

Velierul Minorca s-a aflat în pericol de scufundare în noaptea de 25 spre 26 septembrie, după ce a luat apă la bord.

 Velierul Minorca
Velierul Minorca

Marți dimineața, în jurul orei 3.30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a  solicitat ajutorul navei SAR THEIA, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistență.

Velierul, cu cinci persoane la bord, aflat la est de Vama Veche, luase apă la bord, astfel că echipa de salvare, condusă de comandantul Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofițer mecanic și Drăgănoiu Aurel-timonier, a venit în sprijinul velierului. Misiunea s-a încheiat cu bine.

”În această intervenție, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului. Velierul Minorca împreună cu persoanele aflate la bord, cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia. Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forță 6 Beaufort”, potrivit Căpităniei Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite