Traian Băsescu, în vizită pe platforma de foraj Ocean Endeavor din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat miercuri, în judeţul Constanţa, pentru numai câteva ore. Obiectivul vizitei şefului statului îl reprezintă platforma de foraj Ocean Endeavor din Marea Neagră.

Astfel, de la ora 12.00 este programată vizitarea platformei de foraj Ocean Endeavor, operată de ExxonMobil şi Petrom. La finalul vizitei Traian Băsescu va face declaraţii la Aerodromul din Tuzla, de la ora 14.15.

Apoi şeful statului va pleca la Palatul Cotroceni, acolo unde de la ora 18.00 este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi discutate elementele care au în vedere mandatul României privind Summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care se va desfăşura în perioada 4 - 5 septembrie, în Newport (Ţara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord).

Discuţiile se referă în principal la participarea României la misiunea NATO din Afganistan în anul 2015 şi la unele măsuri stabilite la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, în contextul situaţiei regionale actuale.

Aceasta este cea de-a doua vizită la nivel înalt care are loc pe platforma de foraj Ocean Endeavor în mai puţin de o lună, după ce pe data de 12 august aici a mers şi premierul Victor Ponta. Primul ministru spunea atunci că a vrut să vadă cum se desfăşoară operaţiunile de prospectare în Marea Neagră, susţinând că România trebuie să devină independentă energetic într-un timp cât mai scurt.

Vă mai recomandăm:

Victor Ponta vizitează o platformă de foraj din Marea Neagră

ExxonMobil şi Petrom încep forajul la o nouă sondă în Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite