Şcoală pentru copiii refugiaţilor din Ucraina, la Constanţa. Două clase înfiinţate pentru ei, într-o veche şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Catalin Urdoi
FOTO Inquam Photos / Catalin Urdoi

Inspectoratul Şcolar Constanţa anunţă că numărul claselor poate fi suplimentat în cazul în care vor fi solicitări mai multe. Oficial, în judeţul Constanţa sunt găzduiţi peste 4.000 de refugiaţi din Ucraina.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa (IŞJ) anunţă că a deschis două clase pentru copiii refugiaţilor din Ucraina. Acestea funcţionează în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa, de pe strada Călăraşi nr. 48 (vizavi de Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena).

„Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat două clase pentru aceşti copii, după cum urmează: una pentru preşcolari cu vârste în 3-6 ani şi una pentru învăţământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizaţi către licee cu învăţământ bilingv, română-engleză”, transmite IŞJ.

În funcţie de solicitările primite, precum şi de voluntarii din rândul refugiaţilor, profesori care să-şi ofere sprijinul pentru activităţile de instruire, Inspectoratul este pregătit şi pentru organizarea altor clase.

Totodată, IŞJ organizează joi, 31 martie, la ora 15.00, o întâlnire cu părinţii şi reprezentanţii refugiaţilor pentru a discuta despre organizarea unor activităţi instructiv-educative sau extraşcolare. Sunt aşteptaţi să participe şi voluntari şi cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susţine ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaţilor.  

Întâlnirea va avea loc la Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ Constanţa.

Vă recomandăm şi: 

Dr. Sorin Rugină despre spitalul închis de şase luni: „Se reîncălzeşte concepţia care spune că, în Constanţa, cel mai doctor este acceleratul din Bucureşti“

Copiii refugiaţilor din Ucraina, aşteptaţi cu jucării la Isaccea VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite