REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă - „mult prea greu“ pentru candidaţii din Constanţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cocoş, Deniz Abduraman şi Bogdan Ciuceanu, liceeni la BAC 2013 FOTO Sînziana Ionescu
Răzvan Cocoş, Deniz Abduraman şi Bogdan Ciuceanu, liceeni la BAC 2013 FOTO Sînziana Ionescu

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro a publicat, luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care sunt aşteptaţi să participe 6.132 elevi din judeţul Constanţa.

Subiectele la BAC 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori.

Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la BAC 2013 vor fi transmise luni, 1 iulie, pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro.

Fără poezie

În faţa avizierului de la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, trei liceeni combăteau destul de îngrijoraţi examenul de la Română.

Foarte indignat, Răzvan Cocoş aproape că nu-şi mai amintea primele subiecte pe care le-au avut de rezolvat. Ştia însă că au primit un subiect „mult prea greu“ pentru profilul tehnologic la care a studiat.

„A fost greu! Foarte greu!! Ne-a lovit rău de tot cu poezia. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Chiar nu ştiu ce-am făcut“, ridică el supărat din umeri.

Celălalt băiat, Bogdan Ciuceanu, îl aprobă tăcut pe Răzvan. Se mulţumeşte să butoneze îngândurat telefonul. „Da, a fost nedrept cu Subiectul nr. 3. Poezia trebuia să o dea celor de la Uman, nu nouă“, spune Bogdan.

Colega lor Deniz Abduraman zâmbeşte. Îşi stăpâneşte emoţiile mai bine şi e bucuroasă că a trecut de prima probă scrisă. „Ştiam proza la perfecţie, trecusem prin toată materia. Poezia ne-a dat pe toţi peste cap. Poate recuperăm la Matematică sau la Biologie. Sper să obţinem nişte note onorabile“, spune Deniz.

BAC-ul este însă doar un prim motiv de grijă pentru liceenii de-a XII-a. Admiterea la facultate îi apasă şi mai tare, ei trebuie să intre la o şcoală care să le asigure viitorul. Băieţii vor la Marină, fata încă nu s-a hotărât.

„Mai am o săptămână de gândit. Trebuie să mă decid, pentru băieţi e mai simplu. Toţi se duc la Marină, că de acolo ies cu o meserie extrem de bine plătită. Probabil o să aleg Economia“, îşi face calcule Deniz.

La poză, toţi trei reuşesc să zâmbească. Măcar aici să iasă bine.

De reţinut

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care sunt aşteptaţi să participe 6.132 elevi din judeţul Constanţa. Subiectele la BAC 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori.

Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la BAC 2013 vor fi transmise luni, 1 iulie, pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro.

Vă mai recomandăm

REZULTATE SUBIECTE BAC 2013 Un număr de 21 elevi, eliminaţi de la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă VIDEO

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 CONSTANŢA / adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

SUBIECTE BAC 2013 Un număr de 6.800 elevi din Constanţa dau luni examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă 

BACALAUREAT 2013 Aproape 170 elevi din Constanţa au picat deja BAC-ul

Cum a învăţat liceanul cu BAC de nota de 10? Sorin Adrian Stratulat a încheiat anii de liceu cu medii între 7.45 şi 9.00

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Procentul de promovabilitate final, la Constanţa: 47,94%

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Notele finale la Constanţa, după contestaţii. 11 elevi au pierdut proba

Start la BACALAUREAT 2013. Prima probă a examenului de bacalaureat - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

BACALAUREAT 2012 Procentul final de promovabilitate: 38,57%. Contestaţiile au adăugat 2,50%

BACALAUREAT 2012 Matematica şi Româna, principalele probe contestate la sesiunea de toamnă

Cum se rezolvă subiectele de la BAC 2013 la Limba Română

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite