BACALAUREAT 2012 Procentul final de promovabilitate: 38,57%. Contestaţiile au adăugat 2,50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BAC 2012 Elevii îşi caută cu înfrigurare rezultatele
BAC 2012 Elevii îşi caută cu înfrigurare rezultatele

Miercuri, 5 septembrie, au fost afișate rezultatele de la contestații, iar în urma reevaluării lucrărilor au fost modificate 410 note: 165 de lucrări au primit note scăzute, iar 245 – majorate. Două lucrări au beneficiat de o ridicare a notei cu 3 puncte.

În urma afişării rezultatelor finale de la examenul de bacalaureat, procentul de promovabilitate înregistrat la nivelul judeţului Constanţa a crescut cu 2,50%, de la 36,07% la 38,57%. Cei mai mulți dintre candidați - 951 din 1.139 – reușind să obțină medii între 6,00 și 6,99.

Miercuri, 5 septembrie, au fost afișate rezultatele de la contestații, iar în urma reevalurării lucrărilor au fost modificate 410 note: 165 de lucrări au primit note scăzute, iar 245 – majorate. Două lucrări au beneficiat de o ridicare a notei cu 3 puncte.

BACALAUREAT 2012 Matematica şi Româna, principalele probe contestate la sesiunea de toamnă

Promovabilitatea, în detaliu

Elev din Murfatlar, prins copiind la BAC. Este suspendat timp de trei sesiuni

„Rezultatele obţinute în această sesiune corespund realităţii şi evidenţiază nivelul real al pregătirii candidaţilor. Fără îndoială că procentul de promovabilitate este mult sub cel dorit de elevi şi părinţi, însă este foarte greu să recuperezi în două luni ceea ce nu s-a acumulat timp de patru ani. Sunt convins că rezultatele de la examenul din acest an îi vor responsabiliza mai mult pe elevii care vor absolve în anul viitor, creşterea procentului de promovabilitate din sesiunea a doua a acestui an – 38,57% - faţă de cel din sesiunea similară a anului anterior – 11, fiind o dovadă a faptului că liceenii încep să înţeleagă importanţa unei pregătiri continue şi temeinice pentru această probă de maturitate ce va cântări serios în devenirea lor profesională“, a declarat nspectorul şcolar general Răducu Popescu.

Iată câţi elevi au promovat la Constanţa din fiecare unitate de învăţământ

Aproape 2.000 de contestaţii depuse la BAC în judeţul Constanţa

Notele finale de la BAC 2012, după contestaţii. 11 elevi au pierdut examenul

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite